V Anglicku sa lúčili legendy: Lampard, Gerrard aj Drogba

Frank Lampard sa lúčil gólom.
Frank Lampard sa lúčil gólom. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. máj 2015 o 08:42

Prví dvaja budú pokračovať v americkej MLS, ďalšie pôsobisko Drogbu zatiaľ nie je známe.

MANCHESTER/LIVERPOOL. Nedeľňajšie záverečné 38. kolo najvyššej anglickej futbalovej súťaže prinieslo rozlúčky donedávna dvoch stálic reprezentačného tímu Albiónu Franka Lamparda a Stevena Gerrarda. Obaja budú od nasledujúcej sezóny účinkovať v zámorskej Major League Soccer.

Lampard sa lúčil s Premier League už po minulej sezóne, keď ukončil pôsobenie v Chelsea a podpísal dvojročný kontrakt s FC New York City, v ktorom hráva aj slovenský reprezentant Adam Nemec.

Lampard však v Amerike neodohral ani minútu a zamieril na hosťovanie späť do Anglicka. Stal sa posilou Manchestru City, za ktorý odohral 37 stretnutí a dal sedem gólov. Skóroval aj vo svojom poslednom zápase proti Southamptonu (2:0).

Zmiešané pocity

Po zápase priznal, že má zmiešané pocity pri lúčení s Premier League. "Je to pre mňa zvláštny deň. Prevláda vo mne zmes emócií, trochu smútku, ale aj veľa radosti a šťastia z toho, akú kariéru som mal," povedal 36-ročný stredopoliar, ktorý v najvyššej anglickej súťaži strelil dovedna 176 gólov počas účinkovania vo West Hame, Chelsea a Manchestri City. Celkovo zaznamenal vo všetkých súťažiach na klubovej úrovni 258 presných zásahov.

"Dostal som fantastickú príležitosť vyhrávať s veľkými klubmi, prevažne v Chelsea. Som šťastný človek. Nie je veľa hráčov, ktorí mali možnosť hrať tak dlho za klub, ako je Chelsea," doplnil Lampard.

drog_r1193_res.jpeg

Didier Drogba (s číslom 11) odchádza z Chelsea po zisku titulu. FOTO - SITA/AP

Gerrard ide do Los Angeles

Za Chelsea odohral posledný zápas kanonier Didier Drogba. Jeho ďalšie pôsobisko zatiaľ nie je známe. Kým útočník z Pobrežia Slonoviny sa lúčil vo veľkom štýle pri oslavách majstrovského titulu, liverpoolska ikona Steven Gerrard nebude na svoj posledný zápas v Premier League spomínať v dobrom.

Na pôde Stoke City síce strelil v 70. minúte gól, Liverpool však podľahol 1:6, čo jeho najhoršia prehra od roku 1963.

Tridsaťštyriročný Gerrard strelil 120. gól v Premier League a celkovo 186. zásah v drese Liverpoolu. V januári oznámil, že po 17 rokoch odíde z Anfield Road do Los Angeles Galaxy.

Odštartoval slávny obrat

Gerrard prišiel do FC Liverpool ako deväťročný, debut v prvom tíme absolvoval v novembri 1998. O päť rokov neskôr prebral kapitánsku pásku od Samiho Hyypiä.

gerr_r178_res.jpeg

Steven Gerrard. FOTO - SITA/AP

O dva roky neskôr priviedol klub k pamätnému triumfu v Lige majstrov, keď gólom krátko po zmene strán odštartoval nevídaný comeback z 0:3 proti AC Miláno. Liverpool vyrovnal na 3:3, a potom uspel v rozstrele zo značky pokutového kopu.

Okrem toho sa anglický stredopoliar dva razy radoval z víťazstva v Pohári UEFA, z dvoch Anglických pohárov, troch Ligových pohárov, jedného primátu v Community Shield (Anglický superpohár) a dvoch Európskych superpohárov. Chýba mu majstrovský titul v Premier League.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V Anglicku sa lúčili legendy: Lampard, Gerrard aj Drogba