Útočník Arsenalu van Persie: Vylúčenie bolo zlým vtipom

Robin van Persie tesne po tom ako dostal červenú kartu.
Robin van Persie tesne po tom ako dostal červenú kartu. (Autor: SITA/AP)
TASR|9. mar 2011 o 10:01

Holanďan Robin van Persie si myslí, že jeho vylúčenie bolo prísne a ovplyvnilo odvetný zápas medzi Barcelonou a Arsenalom.

BARCELONA. Holandský futbalový útočník Robin van Persie bol po skončení osemfinálovej odvety Ligy majstrov medzi Barcelonou a Arsenalom poriadne rozhorčený. Švajčiarsky rozhodca Massimo Busacca mu v 56. minúte ukázal druhú žltú a následne červenú kartu za odkopnutie lopty po odpískaní. "Kanonieri" s desiatimi mužmi nedokázali odolať obrovskému tlaku Barcelony a po prehre 1:3 končia v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži.

Van Persie tvrdí, že červená karta bola nespravodlivá. "Moje vylúčenie bolo zlým vtipom. Bol to moment, ktorý ovplyvnil celý zápas. Ako som mohol počuť hvizd rozhodcu v 95-tisícovom kotli fanúšikov, ktorí skákali? Môžete mi to vysvetliť? Busacca pískal celý zápas proti nám. Neviem, prečo ho vôbec delegovali na takýto dôležitý zápas," povedal van Persie pre Sky Sports.

Vylúčenie Robina van Persieho.

Wenger považuje vylúčenie za prísne

Aj tréner Arsenalu Arsene Wenger považuje vylúčenie van Persieho za prísne. "Ak hráte futbal na určitej úrovni, takéto rozhodnutia jednoducho nemôžete pochopiť. Až do vylúčenia van Persieho to bol veľmi zaujímavý zápas a za stavu 1:1 som bol presvedčený, že môžeme aj zvíťaziť. Cítime krivdu. Pán Busacca asi nikdy nehral aktívne futbal, keď spravil takýto verdikt. Hrať s desiatimi proti Barcelone je veľmi ťažké. Domáci v závere potvrdili, že sú vynikajúcim tímom, najlepším v Európe."

Kouč Barcelony Pep Guardiola nešetril slovami chvály na adresu svojich zverencov. "Predvádzali sme fantastický futbal, keď bol Arsenal v plnej sile aj keď hral s desiatimi mužmi. Nedovolili sme im, aby si prihrali viac ako trikrát, kontrolovali sme stred poľa. Podľa kapitána Xaviho je postup Barcelony úplne zaslúžený. "

Futbalová spravodlivosť zvíťazila. V oboch zápasoch s Arsenalom sme boli jasne lepším tímom a zaslúžene sme postúpili do štvrťfinále. Mali sme veľké množstvo šancí a o osude stretnutia sme mohli rozhodnúť už oveľa skôr. Opäť sa ukázalo, čo pre naše mužstvo znamená Leo Messi," povedal strelec druhého gólu Barcelony.

Ohlasy zahraničných médií

bbc.co.uk: "Barcelona bola pre oslabený Arsenal príliš silným sústom. "Kanonierov" rovnako ako vlani vylial z Ligy majstrov katalánsky supertím."

Marca: "Messi priviedol Barcu do štvrťfinále. Katalánci sa napriek drvivému tlaku na Nou Campe dlho trápili v koncovke, po vylúčení van Persieho však strelili dva potrebné góly."

El Pais: "Barcelona napokon dobyla hradby nevýrazného Arsenalu v zápase, ktorý bol viac epický ako estetický. Vykúpenie priniesol gól Xaviho a následná jedenástka Messiho."

idnes.cz: "Barcelona zmietla Arsenal. Londýnsky tím vyhral na domácom trávniku 2:1, ale na Nou Campe nemal nárok. Za celých 90 minút si nepripísal jedinú strelu na bránku."

dpa: "Barcelona doplávala k štvrťfinálovýá brehom po víťazstve 3:1 nad defenzívne ladeným Arsenalom. Dva góly strelil kanonier Messi, tretí pridal dirigent Xavi."

Reuters: "Lionel Messi zmaril nádeje oslabeného Arsenalu na postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Po vlastnom'góle Busquetsa mali "kanonieri" nakročené medzi elitnú osmičku, vylúčenie van Persieho však všetko zmenilo."

SITA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Útočník Arsenalu van Persie: Vylúčenie bolo zlým vtipom