Pokračuje sa aj na Turci. Pre druhú triedu schválili nový systém

Pomaly sa rozbiehajú aj dedinské súťaže
Pomaly sa rozbiehajú aj dedinské súťaže
Titanilla Bőd|2. jún 2021 o 10:00

V prvej a druhej triede je situácia odlišná.

MARTIN. Po pandémii sa rozbehnú súťaže aj v rámci Turčianského futbalového zväzu. Tento oblastný futbalový zväz má dve triedy – v prvej triede figuruje štrnásť tímov, v druhej deväť.

Finančná pokuta nehrozí

Z jesennej časti prvej triedy chýbali už iba dve kolá, takže tie sa môžu bez problémov dohrať.

„Týmto sa uzavrie polovica súťaže a na základe výsledkov sa určí postupujúci aj zostupujúci. Ak niektorý z tímov nenastúpi na zápas, stretnutie bude kontumované, ale nebude podliehať žiadnym finančným sankciám,“ informovala Martina Žalmanová, sekretárka Turčianskeho futbalového zväzu.

Za pokračovanie hlasovalo deväť klubov, proti bolo päť.

Pokračuje päť najlepších

V druhej triede bola situácia zložitejšia.

„Začiatkom sezóny si kluby odsúhlasili model, že sa odohrajú zápasy v systéme každý s každým, doma a vonku, potom sa tabuľka rozdelí a v nadstavbe budú dve skupiny: prvé štyri tímy, respektíve zvyšok. Pred vynútenou prestávkou sme stihli už odohrať aj dve kolá z odvetnej časti základnej časti.

Preto tam bol trošku nepomer, niekto mohol tvrdiť, že mal slabšieho alebo silnejšieho súpera. Nezdalo sa nám fér vyhodnotiť sezónu po tých dvoch odvetných kolách,“ vysvetľovala Žalmanová.

Napokon kluby schválili systém, že v súťaži bude pokračovať päť najlepších tímov druhej triedy.

„Zostávajúce odvetné zápasy odohrajú tímy, ktoré majú záujem o postup. Víťaz súťaže sa určí zo vzájomných zápasov tímov Ďanová, Háj, Kláštor pod Znievom, Sklené a Turčianske Kľačany, aj tabuľka sa bude tvoriť iba z ich vzájomných zápasov,“ uviedla sekretárka TFZ.

Tento systém odhlasovali aj kluby, ktoré samy nemali záujem pokračovať.

O zostupe sa možno bude diskutovať

Otázka zostupu z I. triedy ešte nie je definitívne uzatvorená, existuje aj možnosť, že by nikto nezostúpil, to by však znamenalo rozšírenie súťaže.

„O tom ale majú rozhodnúť kluby, takže o tom budeme možno diskutovať na konferencii zväzu. Momentálna situácia je taká, že určíme postupujúceho aj zostupujúceho,“ uzavrela Žalmanová.

Stretnutia 12. a 13. kola I. triedy sa odohrajú v termínoch 19.-20.júna a 26.-27. júna, dve dohrávky sa odohrajú 6. resp. 12. júna.

Odvetné zápasy II. triedy sa budú konať od 13. júna do 4. júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pokračuje sa aj na Turci. Pre druhú triedu schválili nový systém