Trúfajú si najmä na Holanďanov

Sportnet|11. sep 2007 o 00:00

Po náročnom programe v základnej skupine majstrovstiev Európy v Petrohrade, čaká na slovenských volejbalistov ešte náročnejšia nadstavbová časť. Od

dnes do štvrtka sa (vždy o 18. hod.) vo štvrťfinálovej E-skupine v úlohe outsidera stretnú postupne s Nemcami, Srbmi a Holanďanmi.

PETROHRAD. Zverenci trénera Vladimíra Přidala mali včera už druhý deň voľna v poradí, dopoludnia najskôr v kompletnom zložení trénovali, popoludní väčšina z nich využila na individuálne výlety do Petrohradu a večer ich čakala taktická porada pred Nemeckom. S týmto súperom, ktorého viacerí odborníci pasujú na zlato, alebo minimálne na finálovú účasť, majú z prípravného obdobia čerstvé spomienky, ale zároveň aj negatívnu bilanciu. Najskôr sa stretli na augustovom prestížne obsadenom Memoriáli Huberta Wagnera v Poľsku a generálku pred odletom do Petrohradu bol pre Slovákov dvojzápas v Darmstadte a Heidelbergu - tri stretnutia, tri prehry. Aj väčšina hráčov práve Nemecko považovala za najťažší oriešok vo štvrťfinálovej skupine. "V druhej fáze som čakal len dobré tímy, lebo všetci štyria sú veľmi kvalitní súperi," priznal smečiar Martin Nemec a pokračoval: "Zo všetkými troma súpermi sme hrali nedávno na turnaji v Poľsku. S Holanďanmi sme vyhrali, na Srbov máme tiež a Nemci sú o dosť lepší, takže tam môžeme len prekvapiť."

Ogurčák má motiváciu

Najreálnejšie vidí možnosť druhého slovenského víťazstva na ME proti Holandsku aj prihrávajúci smečiar František Ogurčák. Navyše má aj dodatočnú motiváciu. "Ako spoluhráč holandského nahrávača Freriksa pevne verím, že zdoláme aspoň Holanďanov. Majú dobrý servis, no možno na prihrávke majú rezervy. Majú jedného slabšieho nahrávača, to by sme mohli využiť. Ak by nám išlo podanie tak, ako proti Slovincom a veľkú časť zápasu s Francúzmi, možno by sme tam mohli nájsť ich slabinu," dúfal Ogurčák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trúfajú si najmä na Holanďanov