Triumf Kuitunenovej, Procházková opäť bodovala

SITA|8. dec 2007 o 11:18

DAVOS 8. decembra (SITA) -V pretekoch žien na 10 km klasickou technikou v rámci Svetového pohára v behu na lyžiach vo švajčiarskom Davose zvíťazila obhajkyňa celkového prvenstva z predchádzajúcej sezóny ...

DAVOS 8. decembra (SITA) -V pretekoch žien na 10 km klasickou technikou v rámci Svetového pohára v behu na lyžiach vo švajčiarskom Davose zvíťazila obhajkyňa celkového prvenstva z predchádzajúcej sezóny Fínka Virpi Kuitunenová. Pre 31-ročnú bronzovú medailistku v tímšprinte z minuloročných ZOH v Turíne a trojnásobnú majsterku sveta to bolo 15. prvenstvo v pretekoch o krištáľový glóbus, z toho 13. individuálne. Potvrdila ním, že to s obhajobou trofeje myslí vážne a po chorobe, ktorá jej znemožnila štarty na pretekoch v nórskom Beitostölene a domácom Kuusame, sa vracia do kolotoča pretekov v maximálnej forme. Striebro si v Davose vybojovala Nórka Vibeke Skofterudová, ktorá za Kuitunenovou zaostala o 10,9 s, na treťom mieste skončili dve pretekárky s rovnakým časom - ďalšia Fínka Aino Kaisa Saarinenová a Kristin Störmer Steirová z Nórska. Slovenská reprezentantka Alena Procházková sa opäť dostala do bodovanej tridsiatky pretekárok. Svoje konto v celkovej klasifikácii obohatila o 10 bodov za 21. miesto, čo je jej druhý najlepší výsledok v kariére a vôbec najlepší na tzv. dlhých tratiach. Za víťaznou Kuitunenovou zaostala o 1:03,8 min.


Výsledky:


Ženy - 10 km klasickou technikou: 1. Virpi Kuitunenová (Fín.) 27:27,3 min, 2. Vibeke Skofterudová (Nór.) +10,9 s, 3. Aino Kaisa Saarinenová (Fín.) a Kristin Störmerová-Steirová (Nór.) obe +23,5, 5. Anna Hanssonová (Švéd.) +25,1, 6. Petra Majdičová (Slovin.) +31,7, 7. Claudia Künzelová-Nystadová (Nem.) +33,4, 8. Evi Sachenbacherová-Stehleová (Nem.) +34,0, 9. Larisa Kurkinová (Rus.) +37,2, 10. Charlotte Kallová (Švéd.) +38,3,... 21. Alena Procházková (SR) 1:03,8 min.



zs;bj;bg

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Triumf Kuitunenovej, Procházková opäť bodovala