Treťjak: Naši hráči tu musia dávať aspoň dva góly za zápas

TASR|1. máj 2011 o 08:59

Zaskočený z nečakanej prehry 0:2 s Nemeckom v prvom zápase A-skupiny na MS v Bratislave, bol aj prezident Ruskej hokejovej federácie Vladislav Treťjak.

BRATISLAVA. Zaskočený z nečakanej prehry 0:2 s Nemeckom v prvom zápase A-skupiny na MS v Bratislave, bol aj prezident Ruskej hokejovej federácie Vladislav Treťjak.

"Mojou hlavnou úlohou je práca s brankármi a Nabokov proti Nemecku podal slušný výkon," uviedol na otázku ruských médií Treťjak a pokračoval: "Dostal dva góly, na tom nie je nič zlé. Spomínam si, že aj za mojej éry naša zborná sa na majstrovstvách rozbiehala pomaly, dostali sme aj tri-štyri góly. Na druhej strane, ale náš útok dal ešte viac."

Preto si Treťjak nemyslí, že vinu za prehru s Nemeckom nesie brankár. "Slabí súperi na svete už nie sú. Hráči, ktorých sme do Bratislavy priviezli, sú povinní streliť tri góly na zápas. Aj to je ešte minimum," je presvedčený bývalý vynikajúci brankár niekdajšieho ZSSR.

Ich druhý súper na šampionáte Slovinsko na neho v prvom zápase so Slovenskom urobilo veľký dojem. "To, ako so Slovenskom bojovali, ako šikovne držali nádej na víťazstvo. Na druhej strane verím, že hráči pristúpia k tomuto zápasu oveľa serióznejšie. Musíme si priznať, že v hlavách hráčov, ktorí nastúpili proti Nemecku, bolo pevné presvedčenie o víťazstve. V tom, že ak nie v druhej, tak v tretej tretine Nemcov rozhodne dotiahneme. Naši hráči o tom nepochybovali a aj ja vo VIP lóži som mal ten pocit. Ale teraz všetci pochopili, k čomu takého myslenie môže viesť. Preto ani Slovinsko nemôžeme podceniť a môžem povedať, že slabšie ako Nemecko nebude."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Treťjak: Naši hráči tu musia dávať aspoň dva góly za zápas