Tréner S. Krok sa bude usilovať o postup

Sportnet|21. nov 2003 o 00:00

Bardejov - Po jesennej časti I. ligy hádzanárov má MVHC Bardejov z 11 zápasov 16 bodov na 3. mieste. Len o bod viac na druhom je ZHK Prešov/Levoča.

Lídrom je Topvar Topoľčany s 20 bodmi, ktorý sa po skončení minulej sezóny vzdal účasti v HIL-ke. Hornošarišania mali nevydarený úvod. Ten bol dôsledkom slabých tréningov nejasného kádra a bezprípravných zápasov. Po jednogólovej prehre v Malackách prišla sprcha s juniormi Farmakolu v Prešove. Obrat k lepšiemu nastal po víťazstve v Piešťanoch a v ďalších piatich zápasoch už podľa predpokladov pustili body len v Topoľčanoch. Najúspešnejšími strelcami boli Šimíček 54 gólov, Blažejčík 41, Buzinkay 39, Amrich 36, Ratvajský 35.

Bardejovčanom prišli pomôcť šiesti hráči z Prešova, na tréningoch bolo stále viac ako 15 hráčov a tak sa o miesto v zostave snažil každý, najmä mladí domáci odchovanci. Kormidelník Bardejova Slavomír Krok jesennú časť prešiel takto: "V kútiku duše som veril, že budeme hore. Je tu veľmi dobrý konsolidovaný káder na každom poste. Prišli chlapci z Prešova, niektorí boli posilami, iní menej. Od 5. kola sa nám začalo dariť, škoda, že keď sme sa dostali do tempa, nasleduje prestávka až do 6. marca, kedy v prvom jarnom kole ideme do Trebišova. Rozlúčili sme sa s brankárom Tomášom Callom, od ktorého sme očakávali viac. Nepodával stabilné výkony. Tvrdím, že keď príde hádzanár z iného klubu, musí byť o triedu lepší ako náš. Vtedy môže hrávať. Ďalší majú výstrahu do konca mesiaca a kto bude pracovať na tréningoch, bude hrať. Pomohol nám príchod Sudimáka, lebo sme mali deravý post pivota a s jeho výkonmi sme v celku spokojní."

Už v auguste došlo ku kurióznej situácii, keď sa Bardejov prihlásil do HIL-ky, ale prednosť dostal druhý v tabuľke Hlohovec, vedúca trojica diktovala tempo a ťažko povedať, aká bude najmä ekonomická situácia opäť v auguste. Ale snaženie celého klubu i trénera S. Kroka má jednoznačný cieľ: "Postavenie odzrkadľuje reálnu silu vedúcej trojice. Videl som prešovské derby s hráčmi z HIL-ky aj Topoľčany majú svoje sily s jednou prehrou práve v Prešove. Na jar je ešte o čo hrať. Topoľčany máme doma, do Prešova ideme, tak to bude veľmi zaujímavá časť. Priamy postup je reálny, lebo stojíme veľmi dobre, máme to aj prepočítané. Vieme, že nás čakajú ťažké zápasy aj v Lednických Rovniach či inde na západe. Ciele si dávame vysoké, aby bolo o čo hrať. Máme najlepšiu divácku kulisu, mesto nám praje. Aj ja som ešte nepovedal, že už nebudem hrávať."

Prípravu začne Bardejov už 7. decembra zápasom prvého kola Slovenského pohára s druholigovými juniormi Levoča. Na január je pripravený medzinárodný turnaj a po ňom by už malo byť jasné, aký káder sa pokúsi o neľahký cieľ, keď výsledok bude známy 21. mája po 22. kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner S. Krok sa bude usilovať o postup