Tréner New Jersey prekvapil a posadil Kovaľčuka na tribúnu

Iľja Kovaľčuk
Iľja Kovaľčuk (Autor: ap)
TASR|24. okt 2010 o 14:30

V kabíne "diablov" z New Jersey sa aktuálne rieši otázka, čo stojí za rozhoduntím trénera nezaradiť hviedneho Iľju Kovaľčuka do zostavy na zápas s Buffalom.

V kabíne "diablov" z New Jersey sa aktuálne rieši otázka, čo stojí za rozhoduntím trénera nezaradiť hviedneho Iľju Kovaľčuka do zostavy na zápas s Buffalom.

NEW JERSEY. Ruský hokejový útočník Iľja Kovaľčuk sa neobjavil v zostave tímu New Jersey Devils v sobotňajšom zápase NHL proti Buffalu (1:6).

Zranený nie je, informujú zámorské médiá

Renomovaného kanoniera, ktorý v lete podpísal s "diablami" 15-ročnú zmluvu na 100 miliónov dolárov, poslal tréner John MacLean šokujúco na tribúnu.

Podľa zámorských médií netrápi Kovaľčuka žiadne zranenie. Kouč odmietol prezradiť dôvod prekvapujúceho kroku.

"Bolo to moje rozhodnutie. Zostane to medzi ním a mnou. Ja nesiem zodpovednosť za všetko, čo spravím," odkázal žurnalistom MacLean, ktorý nedokázal upresniť, či hviezdny strelec nastúpi v ďalšom stretnutí v Madison Square Garden proti domácim NY Rangers.

"Rozhodnem sa zajtra ráno," povedal s dovetkom, že Kovaľčuk vie, prečo chýbal v zostave.

Ruský krídelník sa po zápase neobjavil v kabíne a neposkytol k prípadu žiadne stanovisko. Správa o nenominovaní Kovaľčuka vyrazila jeho spoluhráčom dych.

"Som skutočne prekvapený. Nevieme o tom nič bližšie, ale určite nás to všetkých zaskočilo," priznal Zach Parise, ktorý v úvode sezóny hral s Kovaľčukom v prvom útoku.

Strašne rád hrá jeden na jedného, hovorí na adresu spoluhráča Eliáš

Dvojnásobný majster sveta zaznamenal v prvých siedmich dueloch sezóny päť bodov za 2 góly a 3 asistencie, čo je slušná bilancia, ale od hráča jeho formátu by sa predsa len vyžadovala trochu výdatnejšia produkcia.

Možnú príčinu vynechania Kovaľčuka zo súpisky možno nájsť vo vyjadrení Patrika Eliáša v nedávnom rozhovore pre idnes.cz:

"Iľja strašne rád hrá jeden na jedného, talent na to má. Ale je potrebné, aby si uvedomil, že hokej je tímová hra a že my, ktorí s ním hráme, sme dosť kvalitní na to, aby sme si to trochu rozdali a zjednodušili hru i pre neho."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner New Jersey prekvapil a posadil Kovaľčuka na tribúnu