Tréner Jonák kamzíkov vôbec nešetril

Začala sa oficiálna príprava na ľade. Popradčania ju odštartovali v Spišskej Novej Vsi.
Začala sa oficiálna príprava na ľade. Popradčania ju odštartovali v Spišskej Novej Vsi. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|3. aug 2016 o 16:16

Poriadne vyšťavení schádzali z ľadu po úvodnom oficiálnom tréningu.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Keďže rozšírená ľadová plocha na popradskom zimnom štadióne bude k dispozícii až od pondelka 8. augusta, začali kamzíci u suseda v Spišskej Novej Vsi.

„Keďže som bol na ľade už minulý týždeň, nie je to až také strašné. Pomaličky si opäť zvykám na korčuľovanie, od posledného zápasu v play-off so Zvolenom ubehla dlhšia doba. Toto obdobie je dosť náročné, hlavne prvé dva týždne. Nielen príprava na suchu, ale aj jej začiatok na ľade je drina. Hlavne v takom veku ako mám ja,“ rozhovorila sa ikona popradského hokeja, nestarnúci útočník Arne Kroták.

„Tréner Jonák priniesol niečo úplne nové. Tréningy sú razantné, krátke, dynamické. Máme tu kondičných trénerov, ktorí nás vedia dať do laty. To, čo robíme, je ideálne pre hokejistu. Je vidieť, že náš nový kouč pôsobil dlhé roky v Amerike. Moderným trendom je hrať rýchlo, priamočiaro a jednoducho. Doniesol to tu od prvého dňa a určite na tom bude bazírovať počas celej sezóny,“ doplnil kanonier, ktorý sa už teší na novú sezónu i na väčšiu ľadovú plochu v Poprade.

„Je tu veľa nových hráčov, spoznávame sa. Niektorí prišli z tryoutu, kostra tímu sa navzájom pozná. Je dobré, že v kabíne je priateľská atmosféra.“

(Autor: Richard Hudeček)

Dávid Bondra zabojuje o flek

O miesto v kádri zabojuje aj útočník Dávid Bondra. Trénerov upútal už počas kempu a teraz sa pokúsi vybojovať si pozíciu v tíme kamzíkov.

„V Poprade trénujem každé leto, chodíme tu s rodinou. Byť po dlhom čase na ľade je vždy ťažké. Tréner presadzuje zámorský štýl, čo sa mi páči a vyhovuje mi. Možností mám viacero, môžem hrať hokej niekde v Európe alebo v Amerike, kde môžem aj pokračovať v štúdiu. Musím sa porozprávať s rodinou o tom, čo bude pre mňa najlepšie. Teraz chcem zabojovať o popradský dres a čas ukáže, čo bude ďalej,“ prezradil 23-ročný starší syn slávneho otca.

(Autor: Richard Hudeček)

Zmes skúsenosti a mladosti

Kouč Popradu Petr Jonák mal na stredajšom tréningu k dispozícii kompletných päť pätiek hráčov a brankárov Pajpacha so Šúrekom. Švéd Fernström by sa mal k mužstvu pripojiť v piatok.

„Sme na dobrej ceste začať dobre sezónu. Káder by mal byť zmesou skúsených hokejistov a perspektívnych mladíkov. Hľadáme ešte jedného tvorivého obrancu a silného, veľkého útočníka. Na budúci týždeň nás čakajú prvé dva prípravné zápasy, po ktorých sa budeme musieť rozlúčiť s niektorými hráčmi. Súpisku na novú sezónu budeme uzatvárať až tesne pred začiatkom súťaže. Do Tatranského pohára budeme skúšať zloženie jednotlivých formácií, vytvárať dvojičky a trojičky hráčov. Od pondelka by sme už mali začať trhať popradský ľad,“ skonštatoval dobre naladený Petr Jonák.

(Autor: Richard Hudeček)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner Jonák kamzíkov vôbec nešetril