Popradský hokejový klub splatil svoje dlhy

Prvý oficiálny tréning.
Prvý oficiálny tréning. (Autor: TASR/Oliver Ondráš)
SITA|3. aug 2016 o 15:38

S triom Kroták, Suchý, Bartečko sa dohodli na vyrovnaní do konca augusta.

POPRAD. Zástupcovia HK Poprad plnia sľub, že do novej hokejovej sezóny pôjdu s čistým štítom. Pred vyše dvoma mesiacmi Popradčania deklarovali splatenie zostávajúcich podlžností voči hráčom aj ostatným veriteľom do 1. augusta a teraz túto skutočnosť potvrdili.

"Nové vedenie HK Poprad splnilo svoj verejne deklarovaný sľub a k 1. augustu 2016 uhradilo všetkým hráčom A-mužstva HK Poprad a všetkým členom realizačného tímu všetky svoje záväzky. K naplneniu tohto záväzku výraznou mierou prispela ústretovosť trojice skúsených hráčov Arne Kroták, Radoslav Suchý a Ľuboš Bartečko, ktorí sa s klubom HK Poprad aj tento rok dohodli na splnení všetkých záväzkov voči nim do konca mesiaca august 2016," píše sa vo vyhlásení HK Poprad, ktoré poskytol výkonný riaditeľ Peter Žifčák.

Ako je dlhší čas známe, o splatenie dlhu približne 900 000 eur sa postaral prostredníctvom svojej firmy AquaCity podnikateľ Jan Telensky, ktorý je aj novým členom správnej rady a jedným z dvoch čestných prezidentov klubu.

(Autor: TASR/Oliver Ondráš)

Nový trénerský tím

Klub HK Poprad vstúpi do hokejovej sezóny 2016/2017 s novým trénerským tímom. Hlavným trénerom Podtatrancov sa stal Čech Petr Jonák, jeho asistentom Ľudovít Jurínyi, ktorý sa doteraz angažoval v projekte univerzitnej ligy.

V Poprade sa rozhodli vydať modernou cestou s českým odborníkom známym z mládežníckeho hokeja v Česku aj zámorí, ktorý však nikdy neviedol seniorský tím v najvyššej súťaži.

Jonák zatiaľ naposledy bol asistentom trénera v tíme OHL Flint Firebirds, v Poprade si od neho sľubujú aj trénerské prepojenie jednotlivých zložiek od mládežníckych výberov až po mužstvo dospelých. 

Pod Tatrami sa v uplynulých dňoch uskutočnil výberový kemp, na ktorom sa zúčastnila takmer stovka hráčov.

"Viem si predstaviť, že z tohto try-outu by mohlo vystužiť náš káder 3-5 hráčov," uviedol tréner Petr Jonák pre denník Šport.

Popradčania už majú pod zmluvou viacerých šikovných mladých hráčov, ale aj dvoch "staršinov" útočníka Arneho Krotáka a obrancu Radoslava Suchého.

Na konci augusta sa na popradskom zimnom štadióne uskutoční tradičný turnaj o Tatranský pohár (25.- 27. 8.), ktorý bude mať zrejme najkvalitnejšie obsadenie v celej histórii.

Pod Tatry prídu švédsky tím Örebro BK, fínsky Pelicans Lahti a český Oceláři Třinec. Štvrtým účastníkom bude domáci HK Poprad. 

(Autor: TASR/Oliver Ondráš)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradský hokejový klub splatil svoje dlhy