Trebišovskí hokejisti opäť doma prehrali

Sportnet|20. sep 2007 o 00:00

Po dvoch víťazstvách na ihriskách súperov prišli dve kapitulácie pred domácim obecenstvom. Zajtra v Detve opäť túžia získať tri body.TREBIŠOV.

Po dvoch víťazstvách na ihriskách súperov prišli dve kapitulácie pred domácim obecenstvom. Zajtra v Detve opäť túžia získať tri body.

TREBIŠOV. Hokejisti prvoligového Trebišova majú za sebou prvé štyri kolá tohto majstrovského ročníka a na svojom konte zaujímavú bilanciu. Do sezóny vstúpili dvoma víťazstvami na ihriskách súperov, v Prievidzi a Prešove, následne dvakrát doma podľahli, Prešovu a Spišskej Novej Vsi.

Kľúčová prehra s Prešovom

Rezký štart do sezóny bol určite prekvapujúci, ale zaslúžený. Po dvoch trojbodových ziskoch vonku stúpla nálada v mužstve a ožil aj náročný trebišovský divák. V tom však prišla nezaslúžená domáca prehra s Prešovom. "Verili sme, že v tomto stretnutí zvíťazíme a priebeh zápasu ukázal, že sme k bodom naozaj neboli ďaleko. Chýbali štyri sekundy k predĺženiu... Tohto zápasu nám je stále veľmi ľúto! V utorok proti Spišskej Novej Vsi to už nebol taký bojovný a oduševnený výkon. Jedna vec je, že sme privítali jedného z ašpirantov na postup, druhá, že my sami sme nedokázali nadviazať na predošlé výkony. Najviac nám chýbal dôraz v defenzíve, tri góly sme dostali z bránkoviska," komentoval utorňajšie stretnutie tréner HK VTJ Branislav Kohutiar.

V utorok bez Košičanov

V prvých dvoch kolách Trebišovčania bodovali naplno určite aj zásluhou košických útočníkov Jenčíka a Ščurka, ktorí sa okamžite zaradili medzi lídrov tímu. V utorok bola v extralige prestávka, no z Košíc neprišiel nik. "Aj v extralige majú svoje problémy. Tréner HC Ján Šterbák má k dispozícii 20-členný káder a nie vždy je možnosť kohosi nám uvoľniť, aj keď je v súťaži prestávka. Veríme však, že v Košiciach už čoskoro maródka ustúpi a mužstvu sa začne dariť. Vtedy je väčšia šanca, že nám ktosi z najvyššej súťaže vypomôže. Pochopiteľne, stále platí, že stavať chceme predovšetkým na vlastných hráčoch," doplnil B. Kohutiar.

Zajtra v Detve chcú bodovať

Zajtra sa Trebišov predstaví na ihrisku poslednej Detvy, ktorá zatiaľ nezískala ani bod. Je teda dosť možné, že Zemplínčania budú pokračovať vo svojej bláznivej bilancii v štýle vonku zisk, doma strata. "Bez ohľadu na to, ako sme doposiaľ hrali, je našou športovou povinnosťou myslieť v Detve na víťazstvo. Súpera rozhodne nepodceňujeme, ale pri pohľade do tabuľky je jasné, že sme favoritom. Chceme vyhrať!" dodal B. Kohutiar, ktorému zajtra budú chýbať zranení obrancovia Chmelo a Vítkovský, ako aj útočník Kočerha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišovskí hokejisti opäť doma prehrali