Trebišov prišiel zo Šamorína naprázdno

Kormidelník Slajova. Vladimír Rusnák napriek prehre kritický nebol.
Kormidelník Slajova. Vladimír Rusnák napriek prehre kritický nebol. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|1. aug 2017 o 00:00

Aj keď podal dobrý výkon, z ďalekého západu sa vrátil s prehrou 0:2.

TREBIŠOV. Futbalistom Trebišova návrat na druholigovú scénu výsledkovo nevyšiel. V úvodom zápase novej sezóny prehrali v ďalekom Šamoríne po sympatickom výkone 0:2, keď v každom polčase inkasovali po jednom góle.

Slavoj bude mať druhý pokus na zisk premiérových bodov už túto nedeľu v domácom prostredí, v ktorom o 17. hodine privíta rezervu prvoligovej Žiliny.

Tréner Slavoja Vladimír Rusnák mladší po súboji na šamorínskej pôde skonštatoval: „Zápas sa hral vo veľkej horúčave, domáci potvrdili, že majú kvalitné mužstvo. V prvom polčase sme si my vypracovali jednu šancu zásluhou Kristjana Kushtu, Šamorínčania mali príležitostí viac a jednu z nich aj premenili na vedúci gól. Po zmene strán sme sa snažili s výsledkom ešte niečo urobiť a hneď v úvode sme nevyužili stopercentnú šancu. Postupne sme preberali iniciatívu, ale v čase, keď sme boli aktívnejší a išli sme za vyrovnaním, sme v defenzíve urobili hrubú chybu, za ktorú nás domáci celok potrestal druhým gólom. Doslova sme im darovali gól. O výsledku bolo prakticky rozhodnuté, ale ani za tohto stavu sa chlapci nezložili a do poslednej minúty hrali naplno, snažili sa zaznamenať aspoň čestný úspech, ktorý však neprišiel. Myslím si, že sme na úvod podali dobrý výkon, zaplatili sme však nováčikovskú daň. Domácim gratulujem k zisku troch bodov, dali dva góly, my ani jeden, preto odchádzame s prázdnymi rukami.“

Šamorín – Trebišov 2:0 (1:0)

Góly: 37. Neto, 71. Schutz.

ŽK: Vojtek (Trebišov).

Rozhodoval: Gemzický – 415 divákov.

FC ŠTK: J. Hajdúch – Marič-Bjekič, Cs. Horváth, Štrbák, Fuják – Juliao, Nascimento, Neto (74. Mezovský) – Breno, Šmehyl (69. Schutz) – Sabler (56. J. Pančík).

SLAVOJ: J. Giertl – Patkanóci (79. Vojtek), Pav. Šuľák, D. Lukáč, Kražel – M. Bednár – Ruskovský, Turík (46. Vajs), J. Kolbas, P. Kolesár – Kushta (84. Bellás).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišov prišiel zo Šamorína naprázdno