Ašpiranti na jednotku draftu i dvaja Slováci. Kto sú najväčšie hviezdy MS 18?

Dalibor Dvorský.

Ašpiranti na jednotku draftu i dvaja Slováci. Kto sú najväčšie hviezdy MS 18?

Dalibor Dvorský. (Autor: TASR/AP)
Dalibor Dvorský.
Dalibor Dvorský. (Autor: TASR/AP)
Samuel Tirpák, Šimon Čop|20. apr 2023 o 09:00

Veľkých talentov bude na MS do 18 rokov v hokeji habadej.

BAZILEJ. Vo štvrtok 20. apríla sa začnú majstrovstvá sveta v hokeji do 18 rokov. Po štyroch rokoch budú ich súčasťou aj slovenskí hokejisti.

Už v prvý hrací deň nastúpia proti Česku. A budú čeliť aj jednej z hviezd turnaja. Do zoznamu desiatich hráčov, ktorých sa oplatí sledovať, sa dostal aj Eduard Šalé. Ale nájdete v ňom hneď dvoch Slovákov!

Tento turnaj je poslednou možnosťou pre väčšinu nádejí v draftovom ročníku ukázať sa skautom a širokému hokejovému publiku pred letným draftom. Hokejové umenie na ňom predvedie viacero budúcich svetových hviezd.

Skaut Samuel Tirpák preto vybral desať hráčov, ktorých bude s určitosťou sledovať veľmi pozorne.

Dodáva, že sa do tejto desiatky nedostala množstvo ďalších skvelých talentov, napríklad kanadská trojica útočníkov Matthew Wood, Colby Barlow a Calum Ritchie, útočník Noah Dower Nilsson a obranca Theo Lindstein zo Švédska, české duo brankárov Michael Hrabal, Adam Dybal a útočník Adam Jecho, fínske duo útočníkov Kasper Halttunen a Konsta Helenius či slovenské talenty pre budúcoročné drafty - obranca Jakub Chromiak a útočník Tomáš Pobežal.

Andrew Cristall, útočník, Kanada

Osemnásťročný forvard patrí vo viacerých preddraftových rebríčkoch špecializovaných webov medzi desať najlepších hráčov.

Rodák z Vancouveru hráva vo WHL za Kelownu, kde v poslednom ročníku dosiahol 95 (39+56) bodov v 54 zápasoch základnej časti. V bodovaní súťaže skončil šiesty.

Hodnotenie Samuela Tirpáka: Cristall je tvorca hry menšieho vzrastu, ktorého celá hra je postavená na jeho vysokom hokejovom IQ a kreativite. Z korčuliarskeho pohľadu ide o celkom priemerného hráča, ktorého hlavnou zbraňou je rýchla zmena uhlov v kombinácii s už spomenutou vysokou kreativitou.

Bude jedným z hlavných ťahúňov Kanady v hre piatich proti piatim i počas presiloviek. Vynikajúco číta línie v strednom a útočnom pásme a tým uvoľňuje svojich spoluhráčov do priestorov, odkiaľ jednoduchšie skórujú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Ašpiranti na jednotku draftu i dvaja Slováci. Kto sú najväčšie hviezdy MS 18?