TELEGRAF

Sportnet|17. okt 2008 o 00:00

n Niekdajší nemecký cyklista Jan Ullrich by nenamietal voči prípadného opätovnému súpereniu s Američanom Lanceom Armstrongom a nedbal by prizvať

Španiela Miguela Induraína. Pravda, súboj bývalých velikánov pelotónov by sa odohrával iba v exhibičnom duchu. "Fanúšikom sme to dĺžní a ja by som si tiež po mojich úspechoch zaslúžil aspoň dodatočnú rozlúčku podobného typu," uviedol 34-ročný rodák z Rostocku Ullrich, ktorý sa preslávil prvenstvami na Tour de France 1997 a Vuelte 1999, ale záver jeho aktívnej činnosti sa niesol v pochmúrnom dopingovom tóne.

n Belgická bývalá tenistka Justine Heninová sa rozviedla so svojím aj oficiálne už len niekdajším manželom Pierrom Yvesom Hardennom, ktorý to potvrdil pre denník Le Derniere Heure. Noviny dodali, že Hardenne dostal 6,5 milióna eur, lietadlo Cessna a byt v Monte Carle, ale Pierre Yves odmietol tieto podrobnosti komentovať. Dvojica sa rozišla na začiatku roka 2007. Heninová náhle ukončila svoju kariéru v máji 2008.

n Reprezentanti Brazílie si v domácom prostredí vybojovali finálovú miestenku na majstrovstvách sveta vo futsale, keď vo štvrtok popoludní zdolali v Riu de Janeiro výber Ruska 4:2 (3:1).

n Slovenský tenista Pavol Červenák vyhral v 2. kola dvojhry na turnaji ITF Futures vo francúzskom La Roche-sur-Yon (dotácia 15 000 USD, tvrdý povrch v hale) nad Američanom Toddom Paulom 6:4, 7:6.

n Alexander Medvedev, prezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), navrhne vedeniu, aby sa každý rok najlepší nováčik tejto súťaže stal laureátom Ceny Alexeja Čerepanova. Trofej bude pomenovaná na počesť 19-ročného talentovaného ruského útočníka, ktorý podľahol srdcovému kolapsu v pondelňajšom zápase KHL Viťaz Čechov - Avangard Omsk.

n Slovenské reprezentantky v hádzanej zvíťazili vo včerajšom stretnutí na 9. ročníku turnaja Slovakia Cup, ktoré však nebolo súčasťou súťažného programu, nad výberom Rumunska v dramatickom zápase tesne 21:20 (10:9). Zverenky trénera Ľubomíra Popluhára viedli v Stupave v 57. min ešte 20:17, ale záver duelu si zbytočne skomplikovali. Po chybe Martiny Školkovej balkánsky súper dokázal vyrovnať na 20:20. O víťazný gól Sloveniek sa postarala už po uplynutí hracieho času z nariadeného deväťmetrového hodu najlepšia domáca strelkyňa Denisa Glankovičová (autorka 6 úspešných zásahov), ktorá prestrelila blokujúce Rumunky a lopta z jej ruky skončila v hosťujúcej sieti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: