Technici ušili na Handlovú dobrú taktiku

Sportnet|27. okt 2003 o 00:00

Košice - Basketbalisti Slávie TU Košice zvládli aj druhé domáce extraligové vystúpenie a potešili vďačných divákov, ktorí ich po skončení duelu proti

Handlovej (98:79) vyprevádzali mohutným potleskom.

Stretnutie prinieslo fanúšikom potrebné napätie, až do záverečnej štvrtiny nebolo o víťazovi rozhodnuté. "Vedeli sme, že víťazstvo sa nebude rodiť ľahko. Dávali sme si pozor najmä na trojbodové koše, ktorými je Handlová známa. Dá sa povedať, že na oblúku sme si ubránili vcelku solídne. Dúfali sme, že odpadnú a prišlo to v druhom polčase," hodnotil stretnutie tréner Slávie TU Juraj Gacík. Tým, že sa jeho mužstvo sústredilo predovšetkým na obranu trojbodových strelcov súpera, vznikol priestor pre pivotov Handlovčanov. Skúsený Morávek i srbský legionár Andonovič ho aj využívali, darilo sa im aj v doskakovaní. "Aj za túto cenu, že sa viac presadia podkošoví, sme sa sústredili najmä na ich trojkárov. V predchádzajúcich kolách totiž zaznamenali 13 i 15 trojok a odtiaľ hrozí z ich strany veľké nebezpečenstvo." Táto taktika Košičanov napokon slávila úspech, hoci napríklad Smačko si svoje body nastrieľal. Uhnák sa však k nemu nepridal a 37-ročný Morávek pod košom v druhom polčase už nebol taký aktívny. I keď ukázal, že basketbalové schopnosti má stále na vysokej úrovni, predsa len, má už svoj vek, a tak sa dalo očakávať, že celý zápas v nasadenom tempe nevydrží. "Áno, myslím, že na konci už odišli fyzicky."

Košičanom v doterajších dueloch zakaždým zabrali len dvaja hráči a to bolo zväčša málo. V sobotu si však svoje odohrali viacerí a aj to bol dôležitý faktor, ktorý rozhodol o výhre domáceho celku. "Iste, veľmi pekne zahral Probala, dobre hral Svitek. Vyzdvihnúť však môžem celé mužstvo, lebo v obrane chlapci splnili, čo sme si predsavzali." Včerajší duel bol pre technikov veľmi dôležitý aj z psychického hľadiska. Zvonku totiž víťazstvo zatiaľ nedoviezli a keďže doma hrali predtým len s Interom na ich konte bolo len jedno víťazstvo. Po sobote pribudlo ďalšie. "Určite, lebo ak by sme stretnutie s Handlovou prehrali, asi by sa to ukázalo na psychike. Ukazuje sa, že domáce zápasy budú rozhodujúce."

Hosťujúca lavička prežívala duel veľmi emotívne. Kormidelník Handlovčanov Dragan Tomanovič nezaprel balkánsku horúcu krv. Srbský tréner prišiel v tretej štvrtine skoro o okuliare, ktoré mu takmer spadli na zem, keď vyskakoval od jedu nad verdiktom rozhodcu. Kým mu sily stačili, výborný zápas hral v hosťujúcom tíme Jaroslav Morávek. "Vyhralo mužstvo, ktorému oveľa lepšie vyšla streľba. Domáci mali v tejto činnosti oveľa vyššie percento úspešnosti. My sme boli v tomto slabší a možno aj v obrane. Stačilo, keby sme trochu lepšie strieľali a duel mohol byť vyrovnanejší," skonštatoval po zápase J. Morávek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Technici ušili na Handlovú dobrú taktiku