Tatran si dá s Banjou Lukou generálku na pohár

Opora Tatrana Andrej Petro.
Opora Tatrana Andrej Petro. (Autor: sita)
Sportnet|10. nov 2012 o 00:00

Hádzanárov Tatrana Prešov v domácom prostredí dnes v 8. kole SEHA League čaká zápas s RK Borac Banja Luka.

Dva zápasy z troch plánovaných, jeden na pôde chorvátskeho majstra a jeden doma odohral slovenský hádzanársky šampión v tomto týždni. Tretí čaká hádzanárov Tatrana Prešov v domácom prostredí dnes od 18. hodiny v 8. kole SEHA League s RK Borac Banja Luka.

PREŠOV. Mužstvo Tatrana Prešov po medzištátnom kvalifikačnom stretnutí Slovensko – Maďarsko uplynulú nedeľu večer nasadlo do autobusu a vybralo sa na cestu do chorvátskej metropoly.

Zápas majstrov krajín Croatia Záhreb – Tatran Prešov (30:28) priniesol výbornú hádzanú, z ktorej víťazne vyšiel domáci tím, keď v čase finišu hostí dal gólovú bodku reprezentant Chorvátska David Špiler 32 sekúnd pred posledným hvizdom arbitrov z Bosny a Hercegoviny.

Hoci prešovských hádzanárov stál zápas v záhrebskej Dvorane Trešnjevka dosť síl, tím trénera Djordja Rašiča si nesťažoval.

„Fyzicky sme na tom dobre, máme dosť natrénované, takže aj tri zápasy v jednom týždni dokážeme zvládnuť,“ tvrdil po súboji v Záhrebe výborne hrajúci pivot Tatrana Prešov Andrej Petro.

Slovenský majster zanechal na pôde chorvátskeho veľmi dobrý dojem. Komplimenty na adresu Tatrana zložil tréner Croatie Slavko Goluža, ale aj viacerí predstavitelia renomovaného hádzanárskeho klubu v Európe.

Po nočnom presune zo Záhrebu do Prešova čakal Tatran Prešov v stredu podvečer v THA súboj s minuloročným vicemajstrom MŠK Hlohovec.

Prešovčania naň nastúpili okrem L. Urbana v identickej zostave z predchádzajúceho dňa v chorvátskej metropole. Tatran vyhral nad Hlohovcom vysoko 37:23, pričom do hry zasiahli všetci nominovaní hráči.

Súper v SEHA lige i Pohári EHF

Aj do tretice hodlá Tatran Prešov nadviazať na predošlé kvalitné výkony. Dnešným súperom prešovských hádzanárov je RK Borac Banja Luka z Bosny a Hercegoviny.

Mužstvo, o ktorom sa v Prešove dosť dlho hovorilo. RK Borac totiž v jedenástom kole premiérového ročníka SEHA League pripravil 14. decembra minulého roku Tatranu Prešov v domácom prostredí nečakanú prehru 31:35.

Slovenský šampión ale tomuto súperovi v odvetnom kole vrátil prehru aj s úrokmi. V Banji Luke vyhral 12. marca presvedčivo 33:24. Dnes sa Tatran stretne s Boracom v tejto sezóne prvý raz. Avšak v krátkom čase nie poslednýkrát. Banja Luka je totiž súperom Prešova aj v treťom kole Pohára EHF.

Prvý zápas o postup do skupinovej fázy druhej najvýznamnejšej európskej pohárovej súťaže je naplánovaný v Banji Luke na 24. novembra.

Presný termín prešovskej odvety, pre rokovania o čase televízneho prenosu, nie je ešte definitívne známy. Odveta má byť ale do týždňa, takže hrať by sa malo buď 30. novembra alebo 1./2. decembra.

V každom prípade je ale istý začiatok dnešného zápasu nadnárodnej SEHA League Prešov – Banja Luka, ktorý je v Tatran handball aréne stanovený na 18. hodinu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran si dá s Banjou Lukou generálku na pohár