Tatran čaká neľahká premiéra v Liptove

Do najvyššej súťaže vo vynovenom šate. P. Jacko pózuje s ukážkou novej kolekcie dresov.
Do najvyššej súťaže vo vynovenom šate. P. Jacko pózuje s ukážkou novej kolekcie dresov. (Autor: tasr)
Sportnet|16. júl 2016 o 00:00

Po troch rokoch okúsia príchuť Fortuna ligy na vlastnej koži hráči 1. FC Tatran Prešov. V sobotu nastúpia v Ružomberku.

Po troch rokoch okúsia príchuť Fortuna ligy na vlastnej koži hráči 1. FC Tatran Prešov. Dnes o 19.00 hod. nastúpia na zápas úvodného kola v Ružomberku.

PREŠOV. Najstarší futbalový klub na Slovensku má v poslednom období jasne vytýčený smer.

Prešov stavia na vlastných odchovancoch a od tejto filozofie nehodlá ustúpiť ani po postupe do najvyššej súťaže.

Posily do útoku i do brány

Nič na tom nemení ani skutočnosť, že v porovnaní s kádrom, ktorý sa v uplynulej sezóne pričinil o postup, vstúpi Tatran do Fortuna ligy s niekoľkými novými tvárami.

Prešovčania sa posilnili najmä v ofenzívnych radoch, kde v poslednej dobe najviac pociťovali absenciu dostatočnej šírky kvalitných hráčov. Z Popradu prišiel do tímu Erik Streňo, z poľského klubu Wisla Plock Lukáš Kubus, tiež bývalý hráč Podtatrancov, autor pätnástich druholigových gólov z predminulej sezóny.

Z dorastu bol preradený do áčka Emil Haladej a ďalším mladým hráčom, ktorý pribudol do kádra trénera Stanislava Vargu, je Jakub Straka z Michaloviec.

Najväčšou posilou mužstva by mal byť Dávid Leško, ktorý sa na Šariš vracia po polročnom pôsobení v Senici. Na Záhorí absolvoval bez dvadsiatich ôsmich minút plnú jarnú zápasovú minutáž a strelil dva góly. Fanúšikovia v Prešove majú ešte v živej pamäti jeho šestnásť gólov, ktoré v drese Tatrana nastrieľal v priebehu uplynulej jesene.

Okrem toho sa klub orientoval i na vystuženie brankárskeho postu. Jozefovi Talianovi, suverénnej jednotke medzi troma žrďami z predošlého obdobia, by mal konkurovať Pavol Penksa, ktorý si do tejto chvíle pripísal 63 ligových štartov v drese najbližšieho prešovského súpera z Ružomberka, Dunajskej Stredy i Podbrezovej.

Plní očakávania

Hoci prípravné obdobie bolo v prípade Tatrana poriadne krátke, s blížiacim sa začiatkom stretnutia úvodného kola, ktoré Prešovčania absolvujú už dnes o 19.00 hod. na ihrisku Ružomberka, sa už celý tím plne koncentruje na to, čo ho bude čakať v nasledujúcom období.

Kapitán tímu Patrik Jacko zdôraznil, že celá kabína je plná očakávania, ako to celé napokon vypáli.

„Netreba sa veľmi pozerať dopredu, lebo potom sa nesústredíte na to, čo príde najbližšie a to je konkrétny zápas, v ktorom chcete byť úspešní. Nech je nám za cieľ dobrá hra, bojovnosť, po ktorých by mali prísť aj výsledky. Tešíme sa na každé stretnutie, momentálne najviac na to najbližšie v Ružomberku,“ povedal na tlačovej konferencii pred štartom nového ročníka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran čaká neľahká premiéra v Liptove