Svit hrá po siedmich rokoch o medailu

BK Iskra Svit. Po siedmich rokoch si zahrá o medailu.
BK Iskra Svit. Po siedmich rokoch si zahrá o medailu. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|24. mar 2012 o 00:00

Sedem rokov čakali basketbalisti Svitu a ich priaznivci na to, aby sa mužstvo s bohatou históriou prebojovalo do boja o medaily.

Teraz sa to konečne podarilo.

SVIT. Podtatranci zvládli štvrťfinálovú sériu s MBK Handlová, hoci v nej prehrali úvodný zápas na domácej palubovke.

Potom však nasledovali tri triumfy v rade, z toho dva vonku. Svoj postup spečatili zverenci trénera Ivana Fulgosiho v stredu v Handlovej po víťaznom koši Juliana Mascolla dve sekundy pred klaksónom.

„Na Handlovú sme si verili a ani domáca prehra v prvom zápase nás až tak nezaskočila. Len vlastnými chybami a slabšou psychickou koncentráciou sme toto stretnutie prehrali. Rozanalyzovali sme si to a ďalšie súboje sme už odohrali s chladnou hlavou. V druhom stretnutí série v Handlovej sa ukázala psychická odolnosť tohto mužstva. Aj Handlovčania ukázali počas celej sezóny vysokú kvalitu a o to cennejší je náš postup cez nich ďalej,“ uviedol prezident BK Iskra Svit Ján Drobný.

V ostatnom dueli povzbudzovalo „medveďov“ na pôde súpera množstvo priaznivcov spod Tatier, ktorí vytvorili svojmu mužstvu takmer domáce prostredie.

„V prvom polčase sme nehrali až tak dobre, ale aj vďaka našim fantastickým fanúšikom sme to po zmene strán otočili. Rozhodlo to, že naša sila je rozložená na viacerých hráčov. Každý člen tohto tímu má v mužstve svoje miesto,“ naznačil J. Drobný.

Cítia šancu na medailu

Semifinále play-off sa začína v stredu a Svit v ňom narazí na jedného z dvojice Komárno - Nitra. Rozhodlo sa o tom vo včerajšom večernom súboji medzi Prievidzou a Levicami.

„Cestou z Handlovej bolo v stredu večer trochu veselo, ale už od štvrtka rána bol opäť štandardný režim. Sezóna pokračuje, máme veľkú šancu, o ktorú sa chceme pobiť. Všetky štyri tímy, ktoré budú v semifinále, majú svoju kvalitu a ťažko povedať, kto z nich môže vyhrať. Myslím si, že to bude veľmi vyrovnané,“ uzavrel J. Drobný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Svit hrá po siedmich rokoch o medailu