Nezískali ani set. Slovenskí volejbalisti vo Svetovej lige prehrali s Českom

SITA|16. jún 2017 o 22:15

Slovákom sa vzdialil postup do Final Four.

Svetová liga volejbalistov 2017 - II. divízia - základná fáza:

I-skupina - Haag (Hol.)

Kórejská republika - Holandsko 0:3 (-21, -16, -16)

Slovensko - Česko 0:3 (-16, -23, -17)

85 min, rozhodovali: Heckford (Ang.) a Akinci (Tur.), 400 divákov.

SR: Bencz 5, Ondrovič 5, Lux 6, Paták 4, Zaťko 4, Prešinský 5, libero Kubš (Mlynarčík 6, Palgut 0, Kriško 4, Tarabus 1, Gavenda 1)

ČR: Hadrava 10, Beer 4, Holubec 7, Bartoš 4, Janouch 1, Michálek 6, libero Pfeffer (Galabov 18, Zajíček 2, Finger 1, Habr 0)

1.Holandsko1103:03 b
2.Česko1103:03 b
3.Slovensko1010:30 b
4.Kórejská rep.1010:30 b

HAAG. Slovenskí volejbaloví reprezentanti neuspeli vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji I-skupiny v holandskom Haagu (16. - 18. júna) v rámci základnej fázy II. výkonnostnej divízie Svetovej ligy 2017.

Zostávajúci program:

Sobota 17. 6.:

Holandsko - Slovensko (18.00)

Česko - Kórejská republika (20.30)

Nedeľa 18. 6.:

Kórejská republika - Slovensko (15.30)

Holandsko - Česko (18.00)

Slováci v piatok podľahli Čechom 0:3 (-16, -23, -17) a skomplikovali si boj o postup na turnaj Final Four. Zverenci Andreja Kravárika v Haagu počas víkendu nastúpia proti domácim Holanďanom a reprezentantom Kórejskej republiky, tieto zápasy uzavrú ich účinkovanie v základnej fáze.

Na Final Four do austrálskeho Gold Coast (24. - 25. 6.) preniknú traja najlepší z 12-člennej tabuľky II. divízie, Austrália ako organizátor má istú účasť.

Slováci boli po prvom kole a troch popradských víťazstvách (nad Japoncami, Austrálčanmi a Portugalčanmi) na čele divízie, na minulotýždňovom turnaji v Helsinkách pridali výhru nad Číňanmi a podľahli domácim Fínom aj Austrálčanom, čo ich odsunulo na tretiu priečku.

Víťaz II. divízie by mal v roku 2018 byť súčasťou elitnej I. divízie.

Hlasy (zdroj: www.svf.sk):

Andrej Kravárik (tréner SR): "O našej prehre rozhodlo viac vecí. Chalani veľmi chceli, ale nedokázali sa vyrovnať s obrovskou únavou, čo bolo na výkone jasne vidieť. Hľadali sme všetky možné alternatívy, akých zdravých hráčov postaviť do základnej zostavy. Nechcem sa vyhovárať, ale nebola to jednoduchá úloha pre trénerov, ani pre hráčov. Výnimkou bol druhý set, v ktorom sme hrali dobrý volejbal. Chlapci sa zmobilizovali, vypustili z hláv, že je únava a tlak. Svetovú ligu sme si veľmi dobre rozbehli na postup do Final Four a tak veľmi sme chceli, že nám to zatiahlo ručnú brzdu. Dostali sme ponaučenie od súpera, ako sa má hrať jednoduchý volejbal. Čakajú nás ešte dva zápasy, bude to ťažké, ale prehra nám nemôže ublížiť. Chlapci, ktorým ešte ostali sily a sú zdraví, sa objavia na ihrisku a musia sa pobiť o výsledok."

Marcel Lux (smečiar SR): "Nefungovala nám žiadna herná činnosť. Trápili sme sa na prihrávke, súper tlačil servisom a ťažko sa útočilo proti kompaktnej obrane. Nevedeli sme sa chytiť a nenašli sme správny rytmus. V prvom sete sme sa dostali do päťbodového manka a potom sa ťažko dobieha náskok súpera. Nepodali sme dobrý výkon, musíme sa zlepšiť."

Matej Kubš (libero SR): "Najväčší rozdiel bol na servise a na prihrávke. Česi nás zatlačili podaním, mali sme s tým problémy a od toho sa odvíjala komplikovaná hra proti plnej obrane. Na druhej strane my sme nevytvorili tlak servisom."

Filip Gavenda (univerzál a smečiar SR): "Začali sme nervózne a bez energie, naopak Česi sa bavili volejbalom, mali aj šťastie a uhrali aj ťažké lopty. Súper veľmi dobre prihrával, hoci sa chalani snažili tlačiť servisom. Škoda koncovky druhého setu, kde rozhodovali maličkosti. V sobotu nás čaká Holandsko, musíme sa skonsolidovať a podať lepší výkon ako dnes. Šanca na postup ešte je, treba o ňu zabojovať."

Filip Palgut (nahrávač SR): "Česi mali takmer všetko perfektne prihraté a potom sa im hralo ľahšie ako nám. My sme mali horší príjem, nezaložili sme tak kvalitný útok, Česi si nás ubránili a vychádzali im aj kontra útoky. Zápas vyšiel ich smečiarovi Galabovovi, ktorého poznám z českej ligy. Keď mu ide servis, tak je ťažké ho zastaviť. Na druhý zápas sa musíme skoncentrovať a ísť do toho s čistými hlavami."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Nezískali ani set. Slovenskí volejbalisti vo Svetovej lige prehrali s Českom