Sujová sa presunula bližšie k manželovi

Sportnet|5. mar 2009 o 00:00

Sezónu začínala basketbalistka Timea Sujová v košickej Cassovii. Včera však už bola na východe republiky ako súperka, na pôde BSS pomohla Nitre k

výhre 82:74 pätnástimi bodmi. Len pred pár dňami prestúpila z predposledného tímu tabuľky pod Zobor.

KOŠICE. Sujová bola azda najvýraznejšou oporou Cassovie v tejto sezóne, ponuka z Nitry bola pre ňu výzvou. Ešte pred týždňom hájila farby košického tímu, po zápase na Slovane však zamierila do Nitry.

Finálová motivácia

"Cassovii už nešlo prakticky o nič, do konca sezóny jej ostáva pár zápasov. V Nitre ma čaká viac stretnutí," prezradila dôvod predčasného odchodu z Košíc skúsená rozohrávačka. V novom drese má o motiváciu postarané, veď družstvo by sa rado na úkor Ružomberka dostalo do extraligového finále. "Dúfam, že sa to podarí a pomôžem k tomu aj ja. Ešte sa musím s dievčatami zohrať, ale prijali ma dobre."

Cassovia podala ruku

V Cassovii jej problémy s prestupom nerobili, košický tím sezónu už len dohráva. "Dohodli sme sa, oni si takto pomohli finančne, takže aj pre nich to bolo výhodné. Ja som v Košiciach bola veľmi spokojná, takže sme sa v dobrom aj rozišli." Sujová prišla do Cassovie pred sezónou ako posila a pôsobenie v klube si pochvaľuje. "Beriem to veľmi pozitívne. Ja som bola po vážnom zranení kolena, čo sa mi stalo ešte pred troma sezónami práve v Nitre a strašne sa to ťahalo. Rok som napríklad nemohla robiť vôbec nič. Chcela som dokázať, že som už zdravotne v poriadku, ale bolo pre mňa ťažké umiestniť sa niekde v extralige. Košický klub mi vlastne podal pomocnú ruku." V družstve trénerky Hanesovej sa dirigentka hry mohla prezentovať so sýtosti, na ihrisku trávila veľké množstvo času. "O to mi práve išlo. Aj preto som zvolila radšej slabší klub, ale dôležité pre mňa bolo mať dosť príležitostí."

Po odchode legionárok počas vianočnej prestávky z finančných dôvodov, to však s tímom šlo dolu vodou a Sujová sa ocitla obklopená vlastne len mladými, neskúsenými dievčatami. "Keď odišli zahraničné basketbalistky, bolo to úplne iné družstvo. Nehodnotím to však,, že by to pre mňa bolo ťažšie, lebo aj mladé hráčky sa snažili."

Stavajú si hniezdočko

Sujovú si fanúšikovia pamätajú najmä pod dievčenským menom Szijjártóová. V tejto sezóne si však museli zvykať na nové priezvisko, keďže je už vydatá za basketbalistu Juraja Suju, momentálne pôsobiaceho v Komárne. Aj z tohto aspektu je pre ňu prestup do Nitry výhodou, pretože je k manželovi teraz bližšie. "Je to pravda. Bližšie mám aj do Šamorína, odkiaľ pochádzam a teraz si tam staviame dom. V lete by sme sa mali nasťahovať." A je u Sujovcov basketbal častou témou v domácnosti? "Jasné, veď obaja sa pohybujeme v tomto kolotoči. Môžeme sa porozprávať o zápasoch, zraneniach. Máme však aj iné témy, staviame dom, tak starostí je aj bez basketbalu vyše hlavy," pousmiala sa dnes už posila Nitry.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sujová sa presunula bližšie k manželovi