Stropkovský gólostroj sa zastavil

Brankár. Hažerovi mohli Stropkovčania ďakovať, že neprehrali.
Brankár. Hažerovi mohli Stropkovčania ďakovať, že neprehrali. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|5. okt 2012 o 00:00

Stropkov išiel vo štvrtoligových futbalových zápoleniach pred ostatným vystúpením doma ako píla. Strieľal góly, len to tak fičalo.

Stropkov išiel vo štvrtoligových futbalových zápoleniach pred ostatným vystúpením doma ako píla. Strieľal góly, len to tak fičalo. Trojku dal Krásnej, Svidníku, tri razy poslal do bránky loptu aj vo Svite, hoci napokon iba remizoval, a Starej Ľubovni nasúkal päť zásahov. Fanúšikovia sa preto nádejali, že spŕšku gólových situácií uvidia aj v meraní síl s Giraltovčanmi.

STROPKOV. Lenže stroj sa zasekol, hostitelia uhrali bezgólovú remízu a zaknihovali tak druhé zakopnutie na vlastnej pôde v tomto ročníku (predtým prehrali s Haniskou 0:3).

„A to sme mohli byť radi, že sme aj tentoraz nezostali na štíte súpera,“ objektívne zhodnotil vystúpenie zverencov tréner Stropkovčanov Ľubomír Reiter.

Priznal, že pred zápasom mal zlé tušenie. Obával sa toho, či sa hráči nevystrieľali. Tak sa i stalo. „V štyroch dueloch po sebe sme nenašli premožiteľa a možno to na mužstvo negatívne dopadlo. Nemal som obavy z kvality hry, lebo futbalovo na to máme a vyspelosť mala byť na našej strane, ale zahaprovalo myslenie chlapcov. Vstúpili sme do zápasu ľahkovážne, po štvrťhodine sme mohli prehrávať dvoj– alebo trojgólovým rozdielom. Všetko bolo v hlavách.“

Kouč MŠK Tesla priznal, že hostia boli lepší, mali viac šancí. „Môžeme poďakovať hlavne brankárovi Hažerovi, ktorý nás podržal, že to skončilo 0:0.“

Hostitelia nemali ani jednu stopercentnú šancu, kým Giraltovčania boli oveľa bližšie k prekonaniu súpera. Podľa Ľ. Reitera nešlo o podcenenie súpera ani o jav označovaný za napršanie do nosa.

„Nie sme na tom tak, aby sme si hovorili, že sme majstri sveta. Len sa mi zdalo, že nastalo uspokojenie po dosiahnutých výsledkoch. Nikto neočakával, že by sa niečo mohlo stať. Nie je remíza ako remíza, teraz sme pokojne mohli jasne prehrať.“

Zlosť premeniť na úspech

Absentovala bojovnosť a na to domáci doplatili. Toho sa chcú vyvarovať v nastávajúcom vystúpení proti Spišskému Podhradiu túto nedeľu o 14.30.

„Nesmie sa stať, aby nás rival zase prevýšil v nasadení a srdnatosti, lebo naposledy ma to nemilo zaskočilo.“

Futbalisti zo Spiša ťahajú tiež sériu troch zápasov bez prehry a v tabuľke strácajú na konkurenta dva body.

„Hostia sú silní hlavne doma, v uplynulom ročníku sme ich u nás hladko zdolali. Lenže musíme si dať na nich pozor aj preto, lebo nedávno vyhrali vo Svidníku. Predpokladám, že sa zabarikádujú pred vlastnou šestnástkou a spoľahnú sa na kontry. Verím, že chlapci si dostatočne spytovali svedomie a reparát zvládnu. Bodaj by si zlosť vyliali v športovom duchu a nepripustili ďalšie zaváhanie,“ dodal tréner Ľubomír Reiter s tým, že pre jeho tím je to reparát za uplynulé zlyhanie.

Zároveň naznačil, že dva razy hrať po sebe doma považuje za nevýhodu vzhľadom na menšiu skúsenosť hráčov a je problém úspešne zvládnuť takéto vystúpenia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stropkovský gólostroj sa zastavil