Šterbák nevynechal ani jeden zápas sezóny

Marcel Šterbák odohral všetky zápasy v sezóne.
Marcel Šterbák odohral všetky zápasy v sezóne. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|22. mar 2013 o 00:00

Všetkých 63 zápasov, 56 v základnej časti a sedem v play-off, odohral v tejto sezóne popradský hokejový obranca Marcel Šterbák.



POPRAD. Podobne ako celé popradské mužstvo, aj on túžil postúpiť cez Košice do semifinále. To sa však kamzíkom napriek heroickým výkonom, predovšetkým na domácom ľade, napokon nepodarilo.

„Je to pre nás všetkých veľké sklamanie. Mali sme obrovskú túžbu po víťazstve, chceli sme vyhrať posledný zápas a postúpiť do semifinále. Žiaľ, nevyšlo nám to. Odohrali sme v celej sérii perfektné zápasy, bolo to vyrovnané. Bol to boj, po ktorom sa tešia Košice,“ rozhovoril sa Šterbák, ktorý žije v Košiciach.

Začiatok rozhodujúceho duelu v Steel Aréne bol pre kamzíkov ako zo zlého sna. Už po necelých šiestich minútach prehrávali 0:2.

„Inkasovali sme síce dva rýchle góly, no času bolo dosť. Mali sme tam kopec šancí, chýbal nám však kúsok šťastia k tomu, aby sme vyrovnali,“ povzdychol si skúsený obranca, ktorý v tejto sezóne nazbieral 16 kanadských bodov za 6 gólov a 10 asistencií.

Doma krásne zápasy v perfektnej kulise

O víťazovi celej série napokon rozhodol domáci ľad. Zatiaľ čo na svojom úzkom klzisku Popradčania dominovali, na „letisku“ v košickej Steel Aréne sa nedokázali výraznejšie strelecky presadiť. V štyroch dueloch zaznamenali len päť gólov.

„Góly rozhodujú a tie na ľade súpera nám napokon chýbali. Doma to boli krásne zápasy v perfektnej kulise,“ poznamenal Šterbák, na ktorého tvári bolo badať obrovské sklamanie.

Popradčania totiž cítili, že v tejto sezóne to mohli dotiahnuť ďaleko.

„Už od Tatranského pohára sa tu sformovala skvelá partia. Počas sezóny prišiel nový tréner, v závere základnej časti sme si v kabíne povedali nejaké veci ako ich zlepšiť, aby sme boli úspešnejší a v posledných zápasoch sme hrali tak, ako sme si predstavovali. V play-off nám forma gradovala a myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Odovzdali sme maximum, play-off je ale o maličkostiach, ktoré rozhodujú,“ zdôraznil Šterbák.

Podľa neho sa chlieb lámal ešte v základnej časti súťaže, v ktorej si kamzíci nedokázali vybojovať do play-off výhodu domáceho prostredia.

„Celú sezónu tam boli rošády na trénerskom i hráčskom poste. Neustále sme hľadali to najlepšie zloženie. Vymenilo sa množstvo hráčov. Musíme uznať, že sme počas sezóny mali veľké výkyvy a základná časť nebola v niektorých momentoch oslnivá. Bič ale plieska na konci a urobili sme všetko preto, aby sme odišli so vztýčenou hlavou. Môžeme si povedať, že sme do toho dali všetko.“

Pred začiatkom série naznačil, že jeho otec Ján bude zrejme držať prsty Košiciam. „Sme profesionáli a berieme to športovo. Myslím si, že v kútiku duše fandil aj nám, no taký je športový život. Keď prídem domov, určite si to ešte s otcom všetko rozoberieme,“ uzavrel Marcel Šterbák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šterbák nevynechal ani jeden zápas sezóny