Staňa nechce riskovať, bude sa venovať mládeži

Rastislav Staňa. S Košicami sa tešil z majstrovského titulu v roku 2014.
Rastislav Staňa. S Košicami sa tešil z majstrovského titulu v roku 2014. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|24. máj 2016 o 00:00

Hokejový brankár Rastislav Staňa ukončil hráčsku kariéru po výpadku spôsobenom ťažkosťami so srdcom.

Hokejový brankár Rastislav Staňa definitívne ukončil svoju hráčsku kariéru po dlhodobom výpadku spôsobenom zdravotnými ťažkosťami so srdcom. Majster sveta z Göteborgu by sa chcel v blízkej budúcnosti začať venovať trénovaniu brankárskej mládeže.

KOŠICE. Naposledy pôsobil košický rodák v tíme Sparta Praha, kde v sezóne 2014/15 odchytal 13 zápasov. Bez hokeja bol následne vyše roka a za ten čas dôkladne zvážil, či sa ešte pokúsi o návrat.

„Čakal som na výsledky testov. Každé tri mesiace mi niečo neznačili, po roku už boli konkrétnejšie a teraz v apríli som dostal posledné, ktoré ukázali, že ešte stále to nie je na sto percent v poriadku. Ja som si teda povedal, že už keď sa nemôžem teraz začať pripravovať na novú sezónu, tak musím spraviť nejaké rozhodnutie a hľadal som ten správny moment,“ povedal pre Korzár Rastislav Staňa.

Doktori mu oznámili, že aj keby boli výsledky testov priaznivejšie, stále by tam bolo malé riziko.

„Mám už svoj vek, chcem sa venovať hlavne rodine. S hokejom som niečo zažil a určite by som nerád riskoval, aby sa mi prihodilo niečo vážne.“

Dve olympiády, deväť majstrovstiev sveta

Najväčšie úspechy košického odchovanca sú späté s reprezentáciou. Zlatá a strieborná medaila z majstrovstiev sveta majú ohromnú hodnotu.

„Pre mňa je fantastické to, že som mohol zažiť dve olympiády a deväť majstrovstiev sveta. Už len samotné účasti mi dali veľa krásnych spomienok a samozrejme, keď sa s tým spojí úspech, tak je to o to krajšie. Prvýkrát v histórii Slovenska sme sa stali majstrami sveta a ten obrovský ošiaľ, ktorý vznikol, to bolo niečo neskutočné a dodnes na to radi spomíname, všetci chalani zo zlatej éry,“ povedal Staňa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Staňa nechce riskovať, bude sa venovať mládeži