Stále bez Radčenka, možno už s Kozlovom

Sportnet|27. sep 2008 o 00:00

Nabité víkendy hádzanárov Tatrana Prešov, štartujúcich aj v tejto sezóne v slovenskej i českej extralige, majú pokračovanie. Dnes odohrá obhajca

majstrovského titulu stretnutie šiesteho kola slovenskej extraligy v Trnave. Zajtra o 15.30 hodine v Tatran hanball aréne stretnutie českej Zubr extraligy Prešov - Frýdek-Místek.

PREŠOV. Mužstvo trénera Rastislava Trtíka v stredajšom "televíznom" stretnutí v Nových Zámkoch pokračovalo vo víťaznom ťažení. Po vyrovnanom prvom polčase zapli Prešovčania na vyššie obrátky. Zmenili obranu, pridali v útoku a bolo rozhodnuté. Tatran vyhral 30:21.

Tumidalský sa zaskvel

V tíme favorita sa opäť výborným výkonom zaskvel kapitán mužstva, strelec jedenástich gólov Peter Tumidalský. Deviatimi mu sekundoval Radovan Pekár, ktorého štart v tomto zápase bol otázny. V Nových Zámkoch nehral Alexander Radčenko. Určite nenastúpi ani dnes v Trnave, ani v zajtrajšom súboji o body v českej extralige. Práve on najviac doplatil na nevyberané zákroky súpera v predošlom domácom zápase s Považskou Bystricou. Vážne zranené koleno ho vyradilo zrejme na dlhší čas. Vyzerá to na najmenej na tri týždne zápasovej pauzy. Po zásahu do kolena nedohral vtedy ani Pekár. Ten však napokon obstál o čosi lepšie. V Trnave nastúpil aj napriek bolesti a zase zahral dobre, príkladne a bojovne. Otáznik pred víkendovými duelmi visel nad Radoslavom Kozlovom. "Kozlov prišiel na utorňajší tréning so zvýšenou teplotou. Tak som ho poslal domov, nech to vyleží. Uvidíme, ako na tom bude dnes, podľa toho sa zariadime," povedal tréner Tatrana Prešov Rastislav Trtík.

Stiahne ochrannú ruku

Zajtra hrá Tatran Prešov domáci zápas českej Zubr extraligy s Frýdkom-Místkom. Klub z tohto mesta je prešovskému trénerovi dôverne známy. "Bodaj by nie, veď v časoch najväčšej slávy som s hádzanou vo Frýdku-Místku ako tréner prežil sedem krásnych rokov. Ak sa dá, tak nad týmto klubom držím stále ochrannú ruku. V nedeľu však príde Frýdek-Místek do Tatran handball arény ako súper, takže tú ruku stiahnem. Momentálne, po určitom úpadku, sa tento klub opäť stabilizuje. My však body rozdávať nemienime. Opäť pôjdeme jednoznačne iba za víťazstvom."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Stále bez Radčenka, možno už s Kozlovom