Nesúdim hráčov bez toho, aby som ich videl v tréningu a zápase, tvrdí Ramsay (Sportnet podcast)

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay počas prípravného zápasu Slovensko - Nemecko.
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay počas prípravného zápasu Slovensko - Nemecko. (Autor: TASR)
Sportnet|3. apr 2024 o 07:35

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 3. apríl, a v tento deň oslavuje svoje 42. narodeniny bývalý slovenský tenista Karol Beck, ktorý bol výraznou súčasťou slovenského tímu pri postupe do finále Davis Cupu v roku 2006 a najvyššie umiestnenie v rebríčku ATP dosiahol v roku 2005, keď bol na 36. mieste.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Calzona nahneval skúseného reprezentanta

Futbalista Róbert Mak veľmi ťažko nesie, že vo dvoch nedávnych prípravných zápasoch slovenskej reprezentácie doma proti Rakúsku (0:2) a v Nórsku (1:1) dostal od trénera Francesca Calzonu iba minimum minút na ihrisku.

Konkrétne proti Rakúšanom to bolo sedem minút plus nadstavený čas na konci zápasu a v druhom v nórskom Osle vôbec žiadne. Ak by to bol mladý hráč, mal by sklopiť uši a ďalej čakať na svoju šancu, ale Mak má 33 rokov, v reprezentácii odohral 81 zápasov a strelil v nich 16 gólov.

Najpodstatnejší faktor Makovej rozladenosti je obrovská vzdialenosť, ktorú musel letecky prekonať, aby prišiel na marcový reprezentačný zraz na Slovensko, keďže hráva v austrálskom tíme FC Sydney.

Ako pred denník Šport povedal: "Za takýchto okolností ma radšej tréner nemal vôbec volať. Samozrejme, že ma to nahnevalo, ale v prvom rade mi to prišlo celé ľúto, že sa takto niekto ku mne zachoval. Bola to dýka do chrbta a cítim to ako obrovskú ranu, s ktorou sa neviem vyrovnať.”

Súčasťou reprezentácie je už takmer 12 rokov, no takto sklamaný Róbert Mak z prístupu voči jeho osobe ešte nebol. Dodal, že to, že ho ťahal cez celú zemeguľu, pričom som sa z klubu vypýtal v predstihu a nevyužil ho…To sa ho naozaj dotklo.

Viac k téme:

Začal sa hokejový kemp reprezentácie

Slovenská hokejová reprezentácia v utorok odštartovala neoficiálny kemp s dvadsiatimi hráčmi. Na prvom spoločnom tréningu v Bratislave bol na ľade aj tréner Craig Ramsay.

Jeho tím využíva sústredenie na prípravu na májové MS v Prahe a Ostrave. Ako povedal tréner: "Ide o neoficiálny kemp, v podstate zopár tréningov s chlapcami, ktorí majú za sebou dlhú sezónu, no už nemajú klubové povinnosti.”

Na štadióne Ondreja Nepelu boli traja brankári, sedem obrancov a desať útočníkov. Spolu s nimi trénovali aj dvaja juniorskí reprezentanti Tomáš Královič a Roman Kukumberg. Vo štvrtok pribudne ešte dvojica útočníkov z Hradca Králové - Oliver Okuliar a Alex Tamáši.

Tréner Ramsay o tomto kempe pekne povedal: “Možno objavíme napríklad nového Martina Fehérváryho, ktorý pred niekoľkými rokmi prišiel do národného tímu v rovnakej fáze na prvý týždeň, potom šiel na majstrovstvá sveta a napokon skončil v NHL. Nikdy nesúdim hráčov bez toho, aby som ich videl v tréningu a zápase.”

Prvá oficiálna akcia v príprave na MS v Ostrave je kemp národného tímu v Humennom, ktorý sa uskutoční od pondelka 8. apríla do piatka. Počas neho odohrajú Slováci dva prípravné zápasy proti Švajčiarsku.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Nesúdim hráčov bez toho, aby som ich videl v tréningu a zápase, tvrdí Ramsay (Sportnet podcast)