Šťastný, Pálffy či Šatan. Koho môže Slafkovský v NHL prekonať? (Sportnet podcast)

Na snímke sprava slovenský útočník Canadiens Juraj Slafkovský a brankár Capitals Darcy Kuemper.
Na snímke sprava slovenský útočník Canadiens Juraj Slafkovský a brankár Capitals Darcy Kuemper. (Autor: TASR)
Sportnet|20. feb 2024 o 00:00

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 20. február, a v tento deň oslavuje 61. narodeniny bývalý skvelý americký basketbalista Charles Barkley.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Calzona môže debutovať proti Barcelone

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona sa oficiálne stane trénerom SSC Neapol. Podľa Sky Sport Italia nebude v realizačnom tíme Calzonu v Neapole figurovať bývalý dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie a hráč SSC Marek Hamšík.

Calzona by v utorok už mal figurovať v tréningovom procese a debut na lavičke absolvuje v stredajšom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti FC Barcelona.

Slovenský futbalový zväz (SFZ) by mal súhlasiť s tým, aby Francesco Calzona viedol popri reprezentácii aj SSC Neapol. Do Neapola si má so sebou zobrať aj videoanalytika slovenskej reprezentácie Marca Briniho, jeho asistentmi budú Simone Bonomi a Francesco Sinatti.

Šéf talianskeho klubu Aurelio De Laurentiis chce, aby sa Calzona ujal funkcie čo najskôr a nahradil na lavičke Waltera Mazzarriho. Kontrakt by mal platiť do konca prebiehajúcej sezóny a debut by mohol absolvovať už proti spomínanej Barcelone v stredu. Slovenský futbalový zväz (SFZ) sa k priebehu rokovaní nechcel bližšie vyjadriť. 

Calzona už v Neapole pôsobil, naposledy ako technický tréner v rokoch 2021 až 2022. Predtým (od 2015 do 2018) bol v SSC asistent hlavného trénera Maurizia Sarriho.

Na lavičke Slovenska je od augusta 2022. Pod jeho vedením odohrala reprezentácia štrnásť zápasov s bilanciou sedem víťazstiev, štyri remízy a tri prehry. V novembri doviedol tím k postupu na majstrovstvá Európy 2024.

Viac k téme

Ktorých Slovákov môže prekonať Slafkovský?

Juraj Slafkovský sa stal počas minulého týždňa prvým tínedžerom v histórii Montreal Canadiens, ktorý dokázal bodovať sedem zápasov v rade. Dokonca v ďalšom zápase bodoval opäť, čím prekonal slovenský rekord.

Z tínedžerov zo Slovenska ťahal doteraz najdlhšiu bodovú sériu Marián Gáborík, ktorý v drese Minnesoty Wild od 17. januára do 6. februára 2001 bodoval v siedmich zápasoch po sebe.

Doteraz ťahalo v NHL minimálne 10-zápasovú bodovú sériu sedem Slovákov. Miroslav Šatan, Peter Bondra a Anton Šťastný ťahali šnúru 11 zápasov, Žigmund Pálffy, Marián Šťastný a Marián Hossa 13 zápasov, zatiaľ čo slovenský “The Great One” Peter Šťastný bodoval neuveriteľných 19 zápasov v rade. Až dvanásťkrát bodoval minimálne 10 duelov po sebe.

Vráťme sa ale ku Slafkovskému, ktorý má vo svojej druhej sezóne po drafte priemer 0,55 bodu na zápas, čo je lepšie ako priemer hviezdneho Mikka Rantanena (0,51), s ktorým je často porovnávaný.

Každopádne, na Slafkovského Montreal čaká v noci z utorka na stredu duel s Buffalom o 1:00 hodine, ktorý môžete sledovať aj na Nova Sport 1.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Šťastný, Pálffy či Šatan. Koho môže Slafkovský v NHL prekonať? (Sportnet podcast)