Povedie Calzona Neapol už proti Barcelone? SFZ situáciu zatiaľ nekomentuje

Tréner Francesco Calzona.
Tréner Francesco Calzona. (Autor: TASR)
TASR|19. feb 2024 o 19:02

Šéf Neapola De Laurentiis chce, aby sa Calzona ujal funkcie čo najskôr.

NEAPOL. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona by mohol viesť SSC Neapol už v stredajšom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti FC Barcelona.

Na sociálnej sieti X to uviedol Matteo Moretto s tým, že Calzona sa už nachádza v Neapole a dohaduje spoluprácu s vedením úradujúceho talianskeho majstra.

Taliansky novinár niekoľko hodín predtým priniesol informáciu, podľa ktorej Slovenský futbalový zväz (SFZ) súhlasil s tým, aby Francesco Calzona viedol popri reprezentácii aj SSC Neapol.

Šéf "Partenopei" Aurelio De Laurentiis chce, aby sa Calzona ujal funkcie čo najskôr a nahradil na lavičke Waltera Mazzarriho.

Podľa Moretta by jeho kontrakt mal platiť do konca prebiehajúcej sezóny a debut by mohol absolvovať už proti Barcelone.

Mazzarri v pondelok popoludní ešte viedol tréning tímu v klubovom centre v Castel Volturno, ale na otázky talianskych médií neodpovedal. V centre sa mal nachádzať aj De Laurentiis.

Definitíva o angažovaní Calzonu mala padnúť už v priebehu pondelka, Slovenský futbalový zväz (SFZ) sa k priebehu rokovaní nechcel bližšie vyjadriť.

VIDEO: Vyjadrenie SFZ k situácii okolo Francesca Calzonu

"Všetky zainteresované strany sa dohodli, že pokiaľ veci nebudú na sto percent doriešené, nebudú sa k vzniknutej situácii vyjadrovať," uviedla riaditeľka PR SFZ Monika Jurigová podľa RTVS.

Calzona už v Neapole pôsobil, naposledy ako technický tréner v rokoch 2021 až 2022. Predtým (od 2015 do 2018) bol v SSC asistent hlavného trénera Maurizia Sarriho. Na lavičke Slovenska je od augusta 2022.

Pod jeho vedením odohrala reprezentácia štrnásť zápasov s bilanciou sedem víťazstiev, štyri remízy a tri prehry. V novembri doviedol tím k postupu na majstrovstvá Európy 2024.

Neapol sa v lige trápi, vyhral iba dva z uplynulých ôsmich duelov a v tabuľke figuruje až na 9. mieste. Cez víkend doma iba remizoval 1:1 s FC Janov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Povedie Calzona Neapol už proti Barcelone? SFZ situáciu zatiaľ nekomentuje