SP MFK Rožňava znova zdolal Spišské Vlachy

Jaroslav Figúr rozhodol o víťazstve.
Jaroslav Figúr rozhodol o víťazstve. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|19. máj 2015 o 00:00

V ostatných sezónach IV. ligy sa Rožňave darí v zápasoch so Spišskými Vlachmi stále bodovať.

Hráči SP MFK to potvrdili aj vo víkendovom kole, keď súpera na jeho pôde zdolali 2:1.

ROŽŇAVA. V prvom polčase hrali Rožňavčania aktívne, no šance sa im dlho nedarilo využívať. Až v závere polčasu sa gólom do šatne prezentoval F. Pollák.

Úvod druhého polčasu vyšiel lepšie domácim. Penaltu nariadenú po hodine hry síce brankár Šalamon zlikvidoval, no o pár minút na to Biroščák vyrovnal.

Rožňava však cítila svoju šancu a desať minút pred koncom strelil J. Figúr druhý, víťazný gól.

„Po peknej kombinácii na našej pravej strane som dostal prihrávku na šestnástku, odkiaľ som po prebratí okamžite vystrelil a strela skončila v bráne,“ stručne opísal situáciu strelec gólu Jaroslav Figúr.

Ktoré momenty zápasu boli podľa neho rozhodujúce?

„Zápas vo Vlachoch sme zvládli veľmi dobre. V prvom polčase sme si vypracovali viacero šancí, ktoré mohli skončiť gólom. Sľubné príležitosti som nevyužil ja a taktiež Filip Pollák, ktorý trafil iba konštrukciu brány. Našťastie na konci prvého polčasu po spolupráci bratov Pollákovcov skóroval Filip. Druhý polčas začal lepšie domáci tím. Najskôr mal výhodu pokutového kopu, ktorý Laci perfektne vyrazil, no o pár minút neskôr sa im podarilo vyrovnať. Od stavu 1:1 sme začali byť aktívnejší, vypracovali sme si viacero šancí a nakoniec sme dokázali dať rozhodujúci gól,“ pokračoval J. Figúr.

Rožňave sa proti Spišským Vlachom darí. V ostatných sezónach nie je rozhodujúce ani to, či hrajú doma alebo na pôde súpera.

Majú na tohto súpera nejaký recept? „Je pravda, že proti Vlachom sa nám darí. Ak si dobre spomínam, tak za posledné dve sezóny sme s nimi vyhrali všetky štyri zápasy, ale špeciálny recept na nich nemáme. Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať, ako proti každému inému súperovi,“ uviedol J. Figúr.

Rožňave to na jar vcelku ide.

„Jarná časť nám zatiaľ celkom vychádza. Doteraz sme prehrali len jeden zápas, no aj napriek tomu si myslím, že tých bodov sme mohli získať viac. Mrzia nás hlavne stratené body v domácom zápase zo Sobrancami, v ktorom sme nepremenili viacero „tutoviek“ a potom inkasovali smolný gól. Osobne ma však naše dobré výsledky neprekvapujú, keďže máme kvalitný tím a pri zodpovednom prístupe dokážeme bodovať aj zo súpermi z vrchných priečok tabuľky,“ uzavrel J. Figúr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»SP MFK Rožňava znova zdolal Spišské Vlachy