Sobrance ukončili série Rudnian

Po faule na M. Mateja domáci premenili penaltu.
Po faule na M. Mateja domáci premenili penaltu. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|10. apr 2012 o 00:00

Pripravili im prvú jarnú prehru, vsietili im aj prvé jarné góly.



SOBRANCE. Na Bielu sobotu bol v Sobranciach na programe zápas štvrtej ligy skupiny Juh medzi domácim MFK a Rudňanmi.

Po úvodných dvoch jarných vystúpeniach tieto dve mužstvá neokúsili trpkosť prehry, dokonca ani raz neinkasovali. Zaujímavé stretnutie sa nakoniec skončilo víťazstvom domáceho celku 2:0 (1:0).

V Sobranciach sa od úvodu hral zápas s množstvom nepresností na jednej aj na druhej strane. „Bolo to náročné, pretože sa hralo na ťažkom teréne. Snažili sme sa hrať na jeden až dva dotyky, ale videli ste sami, že sa to veľmi nedalo. Upokojil nás prvý gól, potom sme pridali aj druhý. Som rád, že sme vyhrali a tri body zostali doma,“ povedal na úvod útočník domáceho celku Marián Matej, ktorý mal prsty pri úvodnom góle.

Práve po faule na neho v pokutovom území v 44. minúte rozhodca Firkaľ odpískal v prospech Sobraniec jedenástku, ktorú premenil Matúš Ivanko.

„Podľa mňa penalta bola. Už prvý zákrok na mňa v šestnástke, niekoľko minút dozadu, mal byť posúdený ako nedovolený, avšak rozhodca to neodpískal,“ hovorila zimná posila MFK.

V oslabení hrali lepšie

Dôležitý moment zápasu sa odohral desať minút po zmene strán, keď rozhodca poslal predčasne pod sprchy domáceho obrancu Martina Viňanského, ktorý za faul dostal druhú žltú kartu.

„Paradoxne sme v oslabení hrali lepšie ako jedenásti. Mali sme viac priestoru a viac sme si pomáhali,“ tvrdil M. Matej.

Druhý gól do siete OŠK padol v 73. minúte z kopačky Tomáša Bodnára, iba niekoľko sekúnd po tom, čo hosťujúci Balúch zahodil čistú šancu.

„Miro Žofčák chytil tutovku. Ak by hostia vtedy vyrovnali, zápas by sa vyvíjal určite inak,“ prezradil 23-ročný zakončovateľ.

Sobrančania sa o týždeň predstavia na ihrisku Veľkého Folkmara, kde sa bude hrať o 2. miesto v tabuľke. „Pôjdeme tam s cieľom neinkasovať a predĺžiť našu sériu bez prehry,“ uzavrel M. Matej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sobrance ukončili série Rudnian