16.05.2022 | Skupina A
16.05.2022 | Sk. A
1 - 5
(1:1, 0:2, 0:2)

Sýkoru čaká debut ako hrom. Proti Kanade so zmenami v zostave

Slovenský útočník Adam Sýkora pri debute v seniorskom tíme.
Slovenský útočník Adam Sýkora pri debute v seniorskom tíme. (Autor: TASR)
TASR|16. máj 2022 o 10:30 (aktualizované 16. máj 2022 o 10:55)

Pozrite si zostavu na zápas Slovensko - Kanada dnes na MS v hokeji 2022.

HELSINKI. Slovenskí hokejisti nastúpia na svoj tretí zápas majstrovstiev sveta proti Kanade v bránke s Adamom Húskom, ktorý si odbije premiéru na turnaji.

Proti Kanade sa Slováci predstavia aj so zmenami v útočných formáciách, realizačný tím doplnil na súpisku útočníka Adama Sýkoru. Po rannom rozkorčuľovaní to povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Húskovi bude kryť chrbát Matej Tomek, Patrik Rybár bude na tribúne.

"V prvom útoku bude hrať Tatar, Krištof a Pospíšil, Minárika sme dali medzi Slafkovského a Regendu, v treťom útoku by mali byť Roman, Lantoši a Liška a vo štvrtom Sýkora, Tamáši a Takáč," povedal Podkonický.

Slovenský brankár Adam Húska.
Slovenský brankár Adam Húska. (Autor: TASR)

Sedemnásťročný Sýkora tak zažije premiéru ako hrom.

"Pre mladého chalana to je zážitok. Ale je to chalan, ktorý prinesie energiu. Kanada je ťažký súper, ale chalani vedia, čo nás čaká a verím, že to zvládneme. Sú to veľkí korčuliari a kreatívni v ofenzívnej zóne.

Musíme hrať dobre v obrane a musíme si dávať pozor. Chceme posilniť útočnú silu a preto sme to pomiešali. Mali sme jeden útok silný, ale nedávali sme góly. Tak chceme niečo skúsiť. Uvidíme, čo to prinesie," dodal Podkonický.

Formácie v presilových hrách by mali zostať bez zmeny.

V pondelok popoludní posilní reprezentáciu obranca Washingtonu Martin Fehérváry, manažér Miroslav Šatan však ešte bude telefonovať útočníkovi Dallasu Mariánovi Studeničovi, pre ktorého sa v noci skončila klubová sezóna.

"Povedal, že si chce oddýchnuť, ale dohodli sme sa s Mirom Šatanom, že mu ešte raz zavoláme," potvrdil asistent generálneho manažéra Oto Haščák.

Zápas Slovenska a Kanady je na programe o 15.20 hod, v priamom prenose ho odvysiela RTVS Šport, textový online prenos nájdete na Sportnet.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Sýkoru čaká debut ako hrom. Proti Kanade so zmenami v zostave