Pomôže len zázrak. Vo štvrťfinále vyzve mladíkov nový McDavid i štvrtinový Slovák

Radosť hokejistov kanadskej reprezentácie do 20 rokov.

Pomôže len zázrak. Vo štvrťfinále vyzve mladíkov nový McDavid i štvrtinový Slovák

Radosť hokejistov kanadskej reprezentácie do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
Radosť hokejistov kanadskej reprezentácie do 20 rokov.
Radosť hokejistov kanadskej reprezentácie do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|2. jan 2023 o 16:35

Slovensko vo štvrťfinále nemohlo dostať ťažšieho súpera.

MONCTON. Slovenskí juniori mali obrovskú šancu vyhrať skupinu na majstrovstvách sveta v hokeji do 20 rokov. Ponúknutú príležitosť však odmietli.

Švajčiarov mali pred treťou tretinou posledného duelu na lopate. Viedli 3:1, posledné dejstvo bolo treba zvládnuť skúsene ako proti Lotyšom.

No súper ukázal, prečo vyhral aj nad Fínskom. Do konca riadneho hracieho času vyrovnal, vynútil si predĺženie a zvíťazil po samostatných nájazdoch.

Jeden bod bol tým najhorším, čo sa Slovákom mohlo stať. Keby boli vyhrali za tri body, stretli by sa medzi najlepšou osmičkou s Nemeckom.

Keby boli vyhrali po predĺžení, respektíve nájazdoch, čakali by ich Švédi a ak by neboli získali ani bod, štvrťfinále by prinieslo federálne derby.

Lenže so siedmimi bodmi obsadili tretie miesto, čo znamená, že ich čaká najťažší možný súper. Výhra proti Kanade by sa rovnala hokejovej senzácii, akú Slovensko snáď ešte nezažilo.

Feneš: Zažijeme peklo

Horúci kotol, nepriateľská atmosféra a hladné budúce hviezdy svetového hokeja. Slovákov čaká polhodinu po polnoci stredoeurópskeho času najťažšia skúška.

Veriť v priaznivý výsledok je ťažké. Nájsť akékoľvek šance na víťazstvo, zvlášť po nezvládnutom závere základnej skupiny, tiež. Pre Kanaďanov by porážka znamenala obrovskú potupu.

„Kanada je najsilnejší možný protivník, ktorého sme mohli dostať,“ uznal tréner Ivan Feneš pre hockeyslovakia.sk.

„Za tretiu tretinu so Švajčiarmi sme si to však asi zaslúžili. Mali sme situáciu vo vlastných rukách a naše ego nás zdolalo,“ doplnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pomôže len zázrak. Vo štvrťfinále vyzve mladíkov nový McDavid i štvrtinový Slovák