Slovenskí hokejbalisti prehrali s Českom až v predĺžení, získali striebro

Českí hokejbalisti do 23 rokov po zisku majstrovského titulu.
Českí hokejbalisti do 23 rokov po zisku majstrovského titulu. (Autor: Hokejbal.sk)
Sportnet|2. júl 2023 o 19:59

Rozhodujúci gól padol v 52. minúte

Finále MS v hokejbale do 23 rokov

Česko U23 - Slovensko U23 2:1 p. p. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 12., 52. Langr - 4. Zummer

Česko: Foršt (Rechtorik, Novotný) – Teinitzer, Geisler, Vaniš (A), Školoudík, Kastner, Procházka, Štěpánek, Stupka (C), Chramosta, Kaňák, Jágr, Kucharčík, Janeček, Kamenář, Laurinc (A), Kovárník, Licek, Lhota, Čejka, Macháček, Langr 

Slovensko: Balogáč (Fedor, Richter) – Černák, Gajdoš (A), Jenčuš, Korbáš, Pisarovič, Prna, Kolenčík, Longauer, Kaščák (C), Solník, Muráň, Hryzák, Cifranič, Straka, Tomkovič, Polák, Horváth, Zummer, Lopušan, Béreš, Čirč (A), Štefanka 

LIBEREC. Slovenskí hokejbalisti do 23 rokov prehrali vo finále na majstrovstvách sveta juniorov v hokejbale, ktoré sa konali v českom Liberci.

Práve s domácim celkom sa hráči stretli vo finále a prehrali v ňom 1:2 po predĺžení. Slováci sa dostali do vedenia v 4. minúte zásluhou Zummera.

Už v 12. minúte sa podarilo vyrovnať Langrovi po prihrávke od Čejka. Stav sa do konca riadneho hracieho času nemenil a tak sa po 45 minútach smerovalo predĺženia.

V ňom mali viac šťastia domáci hokejbalisti, ktorí v 52. minúte rozhodli a stali sa majstrami sveta. Gól vsietil opäť Langr. Českým hráčom zápasu sa stal Pavel Foršt. Na slovenskej strane to bol Tomáš Černák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Slovenskí hokejbalisti prehrali s Českom až v predĺžení, získali striebro