Na Bénesov gól už nenadviazali. Slováci pred EURO remizovali s Bulharmi

Vladimír Weiss ml. (vľavo) v zápase Slovensko - Bulharsko v príprave na EURO 2020.
Vladimír Weiss ml. (vľavo) v zápase Slovensko - Bulharsko v príprave na EURO 2020. (Autor: TASR)
TASR, SITA|1. jún 2021 o 19:52 (aktualizované 1. jún 2021 o 20:38)

Slovensko a Bulharsko dnes remizovali v príprave na EURO 2020, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Prípravný zápas pred EURO 2020 - Ried (Rakúsko)

Slovensko - Bulharsko 1:1 (1:1)

Góly: 27. Bénes - 9. A. Iliev

Rozhodoval: Altmann (Rak.), ŽK: 90. Suslov (SR)

Slovensko: Kuciak (46. Rodák) - Pekarík, Šatka, Vavro, Holúbek - Lobotka (81. Ďuriš), Bero (72. Hrošovský) - Haraslín (56. Suslov), Bénes, Weiss ml. (56. Jirka) - Boženík (46. Strelec)

Bulharsko: Naumov - Turitsov, Antov, P. Hristov, Božikov - Despodov, Chochev, Vitanov, Tsvetanov - Kraev - A. Iliev

RIED. Slovensko dnes remizovalo v prípravnom zápase pred EURO 2020 s Bulharskom 1:1. Po góle Atanasa Ilieva z 9. minúty po veľkej individuálnej chybe Denisa Vavra vyrovnal na konečných 1:1 v 27. minúte László Bénes.

V Josko Arene v rakúskom Riede sa hralo bez divákov, Slováci absolvovali zápas v rámci sústredenia vo Windischgarstene.

Tréner Štefan Tarkovič sa v prvom z dvojice prípravných zápasov pred nadchádzajúcimi majstrovstvami Európy (11. 6. - 11. 7.) snažil dať šancu čo najväčšiemu počtu hráčov, celkovo využil až šesť striedaní.

Kapitánom Slovenska bol Peter Pekarík, ktorý nastúpil na jubilejný 100. reprezentačný zápas. Stal sa štvrtým Slovákom s reprezentačnou stovkou po Marekovi Hamšíkovi (126), Miroslavovi Karhanovi (107) a Martinovi Škrtelovi (104).

Generálku na EURO absolvujú Slováci proti Rakúšanom 6. júna od 17.30 h vo Viedni.

V tomto zápase bude mať Tarkovič k dispozícii už len hráčov, ktorí sa zúčastnia na majstrovstvách Európy. Záverečnú nomináciu 26 hráčov oznámi slovenský kormidelník už v stredu 2. júna.

Stručný priebeh zápasu Slovensko Bulharsko v príprave na EURO 2020

I. polčas

Slováci nastúpili s jubilujúcim kapitánom Pekaríkom (odohral stý reprezentačný zápas), ale bez dlhodobého kapitána Hamšíka, ktorý ešte nie je celkom fit po svalovom zranení. Bulhari už v úvodnej desaťminútovke najprv varovali Slovákov a potom aj udreli.

V 6. minúte nebezpečná hlavička Despodova skončila na brvne slovenskej bránky, ale o tri minúty neskôr už padol prvý gól. Vavro prišiel o loptu v súboji s Despodovom.

Krídelník Bulharov sa vrútil do šestnástky, spätnou prihrávkou našiel Atanasa Ilieva a nikým nestrážený útočník Botevu Plovdiv strelou z hranice päťky otvoril skóre. Aktívny Despodov mal šancu aj v 15. minúte, krížnou strelou tesne minul Kuciakovu bránku.

Slovenská odpoveď prišla v 27. minúte. Weiss posunul loptu do šestnástky na Lászlóa Bénesa a stredopoliar bundesligového Augsburgu ľavačkou k vzdialenejšej žrdi vyrovnal na 1:1. Dvadsaťtriročný rodák z Dunajskej Stredy si otvoril reprezentačný účet.

II. polčas

Po zmene strán si už ani jedna strana neutvorila vážnejšiu streleckú príležitosť. Jedinou výnimkou bola strela bulharského stredopoliara Jankova, ktorú brankár Rodák z pravého horného rohu bránky vyškriabal na rohový kop.

V 88. minúte mohol Jirka okoreniť gólom svoje prvé reprezentačné minúty, ale brankár Michailov sa z uhla nenechal prekvapiť.

Gól už nepriniesli ani nadstavené tri minúty a Slováci sa po nevýraznom výkone rozišli s Bulharmi zmierlivo. Záver dohrávali Tarkovičovi zverenci bez zraneného útočníka Strelca.

Hlasy po zápase

Štefan Tarkovič, tréner Slovenska: "Mňa osobne veľmi mrzí zranenie Davida Strelca. Futbal je kontaktný šport a prináša aj takéto chvíle. David zrejme prišiel o nomináciu, ešte uvidíme o pár chvíľ. Ešte nemám relevantné informácie od lekárov, ide asi o zadný stehenný sval. Inak zápas splnil to, čo mal. Postavili sme tím, ktorý hral prvýkrát spolu. Keď sa hráči upokojili, začala naša hra mať parametre. Páčil sa mi výkon Stana Lobotku. Erik Jirka je hráč, akého typológiu hľadáme do krídelných priestorov."

Peter Pekarík, kapitán Slovenska: "Pri nastrelenej strele som dostal kŕč. Ale malo by to byť ok. Zápas som prežíval veľmi emotívne. Som rád a šťastný za túto métu, za stý zápas. Kapitánska páska chutí výborne, už som ju mal dvakrát aj predtým. Ďakujem trénerovi za túto príležitosť a veľmi som si to užil."

László Bénes, strelec gólu Slovenska: "Som rád, že som dostal od trénera šancu. Chcel som odohrať dobrý zápas, aby som bol v nominácii na EURO. Snažil som sa hrať ofenzívne, dal som gól, dúfam, že mi to pomôže do konečného výberu."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Na Bénesov gól už nenadviazali. Slováci pred EURO remizovali s Bulharmi