Slovenskí futsalisti zdolali Ukrajinu

TASR|10. feb 2009 o 22:07

Slovenskí futsalisti zvíťazili v utorňajšom prípravnom zápase v Nových Zámkoch nad favorizovanou reprezentáciou Ukrajiny.

NOVÉ ZÁMKY. Slovenskí futsalisti zvíťazili v utorňajšom prípravnom zápase v Nových Zámkoch nad favorizovanou reprezentáciou Ukrajiny 4:2 (2:1).

Zverencov trénera Milana Kollára zdobila v jubilejnom 50. vystúpení národného tímu pod hlavičkou spojeného futsalu vysoká efektivita premieňania šancí, keď dva góly strelil kanonier Peter Haľko a raz sa presadil jeho oddielový kolega zo Slov-maticu FOFO Bratislava Gabriel Bartošek. Čerešničkou na torte bol gól na 4:2, ktorý dal v posledných sekundách hry strelou cez celé ihrisko brankár Mário Gašparovič do prázdnej brány. V šiestom vzájomnom súboji proti 8. tímu svetového rebríčka zaknihovali Slováci vôbec prvé víťazstvo. V stredu o 19.00 h je na programe odveta v Nitre, pre obe mužstvá je dvojzápas generálkou na kvalifikáciu ME 2010.

Slovenskú reprezentáciu čaká v polovici marca kvalifikačný miniturnaj v Granade. O postup na budúcoročný kontinentálny šampionát v Maďarsku sa Slováci pobijú s domácim Španielskom, ktoré je úradujúcim majstrom Európy a čerstvým vicemajstrom sveta. Ďalším súperom je Moldavsko, tretí do partie vzíde z kvarteta Kazachstan, Cyprus, Anglicko, Írsko. Postupová matematika velí skupinu vyhrať, alebo byť medzi štyrmi najlepšími tímami z 2. miesta. Jedenástku účastníkov finálového turnaja v Maďarsku (16.-30. januára 2010) doplní usporiadateľská krajina.

Slovensko - Ukrajina 4:2 (2:1)

Góly: Haľko 2, Bartošek, Gašparovič - Rogačov, Kondraťjuk.

Povedali po zápase:

Milan Kollár, tréner SR: "Je to pre slovenskú reprezentáciu historické víťazstvo, najmä keď si uvedomíme skutočnosť, že mužstvo Ukrajiny patrí medzi absolútnu svetovú špičku. Hráčov som na zápas pripravil veľmi dobre, všetci perfektne splnili taktické pokyny, výborný výkon podal Haľko a v bránke nás podržal Gašparovič."

Peter Haľko, autor dvoch gólov: "Dobre sme sa na Ukrajincov pripravili, dali sme im pekné góly po rýchlych brejkoch. Desať rokov sme nad Ukrajinou nevyhrali, takže si určite tento triumf vychutnáme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slovenskí futsalisti zdolali Ukrajinu