Žilina je favoritom na postup. Štartuje play-off

Vlci Žilina sú favoritmi play-off. Na snímke je kapitán žilinského tímu Jaroslav Markovič.
Vlci Žilina sú favoritmi play-off. Na snímke je kapitán žilinského tímu Jaroslav Markovič. (Autor: Vlci Žilina/ facebook)
TASR|9. mar 2021 o 13:00

Víťaz play-off SHL postúpi priamo do extraligy.

BRATISLAVA. Už v stredu 10. marca odštartuje play off Slovenskej hokejovej ligy (SHL), ktorej víťaz si vybojuje priamu miestenku do Tipos extraligy. Ako favorit ide do vyraďovačky Žilina, ktorá suverénne vyhrala dlhodobú časť a v 1. kole narazí na poslednú postupujúcu Považskú Bystricu.

Žilinčania nazbierali v zápasoch základnej časti 98 bodov a pred druhým Martinom ju vyhrali o priepastných 24 bodov. Zverenci trénera Dušana Gregora mali jednoznačne najlepší útok, keď v 38 dueloch strelili až 183 gólov, i obranu so 66 inkasovanými gólmi.

Svojho súpera vo štvrťfinále spoznali až v záverečnom kole. V ňom zvíťazila Považská Bystrica na ľade Topoľčian tesne 4:3 a Skalica, ktorá nakoniec skončila deviata, prehrala rovnakým skóre doma práve so Žilinou.

V štyroch zápasoch skóre 24:3

"Videli sme dobrý zápas, ktorý spĺňal parametre play off. Skalica musela vyhrať, robila pre to všetko a zápas skutočne mal náboj play off. Napriek tomu, že sme urobili chyby, mužstvo opäť ukázalo charakter a dokázalo zvíťaziť. Bola to ozaj dobrá príprava na
vyraďovacie boje, ktoré sa už začínajú. Do poslednej chvíle sme nevedeli, kto bude náš súper.

Napokon to je Považská Bystrica, nie Skalica, ale tá dnes ukázala, o čom to je. Tešíme sa na play off, chlapcom ďakujem za celú základnú časť, za tento zápas. Ale treba si uvedomiť, že sa začína play off a každý jeden dobre vie, že tam sa začína od nuly," povedal pre klubovú webstránku Gregor.

štvrťfinálové dvojice:
Vlci Žilina (1) - HK95 Považská Bystrica (8)
HK Vitar Martin (2) - HC 19 Humenné (7)
HK Spišská Nová Ves (3) - HK AUTORÁCZ Levice (6)
HC Topoľčany (4) - MHK Dubnica nad Váhom (5)

termíny play off SHL:
štvrťfinále: 10., 11., 14., 15., prípadne 17., 19., 21. marca
semifinále: 24., 25., 28., 29. marca, prípadne 1., 3., 5. apríla
finále: 8., 9., 12., 13., prípadne 16., 18., 20. apríla

Jeho zverenci vyhrali počas sezóny nad Považskou Bystricou všetky štyri zápasy so
skóre 24:3.

Na štart vyraďovačky sa teší už aj útočník Patrik Koyš, ktorý sa stal s 52 bodmi najproduktívnejším hráčom základnej časti SHL.

"Proti Skalici to bol koniec zápasu ako v play off. Všetci sa už prepli do takého módu. Verím, že v stredu ukážeme rovnakú bojovnosť a nasadenie, akým sme vybojovali koniec so Skalicou. Všetci sme už hlavami tam, kde máme byť a v stredu sa to začne. Veľmi sa na to tešíme," vravel Koyš. 

Žilina odštartuje na domácej pôde, kde v osemnástich zápasoch neprehrala ani raz a má gólovú bilanciu 90:26.

Prvý hetrik Barta

Martin si v záverečnom kole základnej časti udržal druhú priečku o bod pred Spišskou Novou Vsou vďaka vysokému domácemu víťazstvu nad HC 19 Humenné 8:3.

Práve s týmto súperom sa stretne vo štvrťfinále play off.

"Z našej strany to bol kvalitný zápas i napriek niekoľkým chybám. Súper ich v úvodnej tretine dokázal využiť. V play off si tak musíme dať pozor na prečíslenia, straty pukov či zlé
pokrytie hráčov. Toto nás môže stáť zápas. Hneď ako sme ale do stretnutia šliapli, mali sme v ňom navrch. Hetrik ma potešil, keďže je môj prvý v mužskom hokeji. Pred zápasom sme nekalkulovali.

Boli sme stotožnení s tým, že sa proti nám tento tím postaví aj v play off. Určite to budú iné zápasy, tak trochu aj iná súťaž. Začína sa od nuly. Hostia budú určite na tom psychicky aj fyzicky lepšie. Ak chceme postúpiť do finále, nemôžeme nikoho podceniť. V play off sa už chyby neodpúšťajú," uviedol na facebookovej stránke HK Martin útočník Martin Barto, ktorý strelil v zápase hetrik a pridal aj dve asistencie.

Víťaz play-off postúpi priamo

Martin sa s Humenným stretol v základnej časti štyrikrát, domáce stretnutia vyhral vysoko 8:2 a 8:3, no vonku prehral 1:3 a 4:5 po nájazdoch.

Aj tretia Spišská Nová Ves v záverečnom kole uspela, keď zdolala poslednú Trnavu 3:0. Natiahla tak víťaznú sériu na štyri zápasy.

V 1. kole vyraďovačky narazí na šieste Levice, s ktorými počas sezóny trikrát vyhrala a raz prehrala. Poslednú štvrťfinálovú dvojicu tvoria tabuľkoví susedia HC Topoľčany a MHK Dubnica nad Váhom.

Počas sezóny mali jednoznačne navrch Topoľčany, ktoré svojho súpera zdolali vo všetkých štyroch dueloch, no posledné dva sa skončili tesne - 3:2 pp a sn a 3:2.

Vyraďovacia časť odštartuje už v stredu 10. marca a všetky kolá sa hrajú na štyri víťazné zápasy. Ďalšie hracie dni štvrťfinále sú 11., 14., 15., prípadne 17., 19. a 21. marca.

Semifinále odštartuje 24. marca a vyvrcholí najneskôr 5. apríla. Víťaz SHL a priamy
postupujúci do extraligy bude známy najneskôr 20. apríla.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Žilina je favoritom na postup. Štartuje play-off