Slovan začal prípravu na KHL bez Šatana i Daňa, pribudli Česi

Slovanisti na prvom tréningu v novej sezóne.
Slovanisti na prvom tréningu v novej sezóne. (Autor: SITA)
Sportnet|11. júl 2013 o 18:45

Angažovanie posíl limitujú financie, Slovan je v KHL podľa platov medzi najslabšími klubmi.

BRATISLAVA. S piatimi novými hráčmi, ale zatiaľ bez kapitána Miroslava Šatan začalo včera mužstvo Slovana Bratislava prípravu na novú sezónu Kontinentálnej hokejovej ligy. Prvý zápas odohrá 6. septembra v ukrajinskom Donecku.

„V minulej sezóne sme ako nováčik KHL postúpili do play off,“ povedal tréner Rostislav Čada. „Keď sa teraz pozerám, ako sa posilnili tímy, ktoré sa vlani nedostali do vyraďovacej fázy, postup zo základnej časti bude ešte ťažší.“

Čada chce ešte dvoch útočníkov

Čada už nemá v mužstve brankára Branislava Konráda, obrancov Ivana Švarného, Jána Tabačka, útočníkov Milana Kytnára, Jána Lipianskeho, Mareka Svatoša.

Namiesto nich prišli gólman Miroslav Kopřiva, do obrany Martin Škoula, Ján Brejčák a do útoku Tomáš Netík, Richard Mráz.

„Angažovanie nových hráčov je dané možnosťami klubu,“ vravel Čada. „Máme určité predstavy o posilnení mužstva. Tím by sme potrebovali ešte doplniť o jedného útočníka, rád by som privítal aj dvoch.“

V letnom termíne boli voľní slovenskí reprezentanti Tomáš Surový s Brankom Radivojevičom, ale dali prednosť lepším podmienkam v Minsku, resp. v Nižnekamsku.

Slovan bol vlani v nákladoch na platy hráčov z 26 klubov s 3,8 mil. eur na predposlednom mieste, menej peňazí dával iba Novokuzneck.

Šatan je s rodinou v Amerike, o svojej budúcnosti v Slovane by sa mal rozhodnúť do 25. júla. „S Mirom rokuje vedenie klubu, musím trpezlivo čakať, ako to dopadne,“ doplnil tréner.

Mladík Marko Daňo zostal po drafte NHL v Columbuse, má zmluvu so Slovanom. „Ak sa vráti, mám preňho miesto v zostave a využitie v zápasoch KHL,“ poznamenal Čada. „Miesto v prvom kole draftu nemusí nič znamenať. Marka ešte čaká veľa práce.“

Škoula má Stanley Cup

Najväčšou posilou v obrane by mal byť víťaz Stanley Cupu 2001 s Coloradom Martin Škoula, v NHL odohral 776 zápasov. Slovan je pre fyzicky zdatného hokejistu po Omsku a HC Lev Praha tretím klubom v KHL. Vlaňajšia sezóna mu však nevyšla.

„Viem o výbornej atmosfére na zápasoch, Bratislavu poznám z majstrovstiev sveta 2011,“ povedal 33-ročný hráč z Litoměříc. „Z pôsobenia v Omsku sa poznám s trénerom Čadom, a tak pri ponuke Slovana som mal jednoduché rozhodovanie.“

Českú légiu v Slovane rozšírili brankár Kopřiva a strelec Netík, ktorý hral pred dvoma rokmi v Leve Poprad.

Slovan v týchto dňoch trénuje trojfázovo. Prvý z jedenástich prípravných zápasov odohrá 25. júla v Prahe so Slaviou. Necelé dva mesiace pred začiatkom KHL má v 28-člennom kádri 22 Slovákov, päť Čechov a kanadského obrancu Jonathana Sigaleta. Otázna je účasť Šatana aj Daňa.

„Na začiatku prípravy neviem povedať, či sme silnejší ako pred rokom,“ skúšal porovnať tréner Čada. „Budeme sa snažiť minimálne zopakovať vlaňajší výsledok a postúpiť do play off.“

Slovan Bratislava pred sezónou:

Brankári: Janus, Kopřiva

Obrancovia: Brejčák, Ďatelinka, Luža, Mihálik, Mojžíš, Sersen, Sigalet, Škoula, Štajnoch, Trška

Útočníci: Bakoš, Bartovič, Bližňák, L. Hudáček, Kudrna, Kukumberg, Miklík, J. Mikúš, T. Mikúš, B. Mráz, R. Mráz, Netík, Ölvecký, Preisinger, A. Šťastný, Vondrka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan začal prípravu na KHL bez Šatana i Daňa, pribudli Česi