Slovan prerušil sériu piatich prehier, doma zdolal Dinamo Minsk

Pred bránou Barryho Brusta bráni Cam Barker hosťujúceho Dmitrija Meleška.
Pred bránou Barryho Brusta bráni Cam Barker hosťujúceho Dmitrija Meleška. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. dec 2015 o 19:00

Predtým naposledy vyhrali 29. novembra. Hokejisti Slovana Bratislava sa radovali z víťazstva po sérii piatich prehier.

KHL - utorok:

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 14. Viedenský (Barker, Kundrátek), 36. Viedenský (Kundrátek, Kašpar), 41. V. Nedorost (Kašpar, Kundrátek), 53. Kundrátek (Barker, Kašpar) - 24. Cheechoo (Ellison), 39. Cheechoo (Ellison, Konstantin Koľcov)

Vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše: N. Komarov na 2+2 min za nebezpečnú hru vysokou hokejkou, Krajíček (obaja Minsk) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kadyrov, Naumov - Parfjonov, Sysujev (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Brust - Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta, J. Valach, V. Mihálik, Sersen - L. Kašpar, Marek Viedenský, V. Nedorost - Jeglič, Tičar, L. Nagy - Bartovič, T. Surový, Leblanc - Skalický, Lušňák, D. Skokan

Minsk: Glass - Nogačjov, Šinkevič, Krajíček, Filičkin, Gunderson, Znacharenko, Ustinenko - Stepanov, Kaľužnyj, Materuchin - Cheechoo, M. Ellison, Vesce - Komarov, Drozd, Meleško - Michaľov, K. Koľcov, Pavlovič

BRATISLAVA. HC Slovan Bratislava vo svojom utorňajšom predposlednom domácom vystúpení v KHL v tomto kalendárnom roku zvíťazil nad bieloruským účastníkom nadnárodnej súťaže Dinamom Minsk 4:2.

Po dvoch tretinách bol stav večerného stretnutia nerozhodný 2:2. Na obidvoch stranách zaúradovali dvaja dvojgóloví strelci - Marek Viedenský na domácej a Jonathan Cheechoo na hosťujúcej.

viedensky_res.jpg

Marek Viedenský (vpravo) skóruje do siete Minsku. FOTO - TASR/AP.

Rozhodnutie priniesol už po devätnástich sekundách tretieho dejstva český útočník bratislavského klubu Václav Nedorost.

V drese Slovana v utorok nenastúpil Ľubomír Višňovský. Naopak, debutoval v ňom iný obranca Tomáš Kundrátek. Český zadák sa prihrávkami podieľal na prvých troch zásahoch. A v 53. minúte sám pridal poistku na 4:2.

Zaujímavosťou je, že až päť zo šiestich gólov padlo v presilových hrách - všetky okrem víťazného.

Zverenci Čecha Miloša Říhu v sobotu 26. decembra od 17.00 h budú hostiť ruské Torpedo Nižnij Novgorod. Rok 2015 uzavrú dvojicou zápasov na klziskách súpera.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Myslím si, že to bolo dôležité stretnutie. Mužstvo sa naň parádne pripravilo. Od prvej minúty sme si držali iniciatívu, hrali sme disciplinovane, všetci hráči sa snažili plniť taktické pokyny. Mali sme smolu, keď sme vždy dostali škaredý gól, po treťom presnom zásahu sme už ale vedenie nepustili a zaslúžene vyhrali. Čo sa týka novej posily Kundrátka, jeho výkon hovorí za všetko."

Andrej Kovaľov, tréner Minska: "Bol to veľmi dobrý zápas. Stál proti nám silný súper. Dopustili sme sa mnohých vylúčení. Nie som príliš spokojný, keďže sme inkasovali viac gólov, než som si predstavoval."

Tomáš Kundrátek, obranca Slovana, v utorok 1+3: "Bol to skvelý duel, chlapci bojovali. Strela mi sadla, teší ma, že mi to tam padlo. Už predtým som mal zopár gólových príležitostí. Najdôležitejšie bolo, že nám vychádzali presilové hry, aj keď sme nemali príliš veľa času natrénovať ich. Vyšlo to. Podstatné je, že sme z tohto ťažkého súboja vydolovali tri body. Rovnako atmosféra bola neopísateľná."

Marek Viedenský, autor dvoch gólov Slovana: "S Minskom hráme vždy vyrovnané zápasy. Dnes to bolo tiež vidieť, našťastie sa nám darilo a vyhrali sme. 'Kundro' nás vzadu pekne podporil, nazbieral štyri body. To hovorí samo za seba. Aj Kašparove videnie je super. Tri body sú doma, je to pekný vianočný darček pre fanúšikov, hráčov i vedenie klubu. Jedno víťazstvo však sezónu nerobí."

Online prenos

60. min - Slovan ešte v závere dosiahol gól do prázdnej brány, ale puk preťal čiaru už po uplynutí riadneho hracieho času. Na víťazstve domácich to ale nič nemení.

53. min - Kundrátek zaznamenáva parádnu premiéru. Asistenciami sa podieľal na všetkých predchádzajúcich góloch tímu. A teraz sám upravuje na 4:2 a Slovan prvý raz vedie o dva góly.

47. min - Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú. Najprv skúšali šťastie Znacharenko a Pavlovič, za domácich mal dobrú možnosť Nagy. Skóre sa nemení.

41. min - Parádny vstup Slovana do tretej tretiny. Už po devätnástich sekundách prekonáva Glassa Václav Nedorost a domáci znovu vyhrávajú. Už tretíkrát v tomto dueli.

41. min - Tretia tretina sa začala.

II. tretina

40. min - Druhá tretina sa skončila.

39. min - Šesťdesiatosem sekúnd pred koncom druhej tretiny je opäť vyrovnané. A rovnako, ako pred malou chvíľou Marek Viedenský, aj Jonathan Cheechoo skóruje druhý raz v zápase. Zužitkoval prihrávku od Konstantina Koľcova.

36. min - Slovan sa opäť dostáva do vedenia a opäť skóruje Marek Viedenský. Výborne ho našiel Lukáš Kašpar a center prvej formácie poslal puk do odkrytej časti bránky.

33. min - Hostia mali obrovskú šancu dostať sa do vedenia. Po prečíslení napokon zakončoval Šinkevič, ale Brusta nedokázal prekonať.

28. min - V druhej tretine hostia zlepšili hru, neubehla z nej ani polovica a majú už takmer dvakrát viac striel ako v prvej (päť oproti trom).

24. min - Aj hostia využívajú presilovú hru. Je vyrovnané. Brust puk po strele Ellisona vyrazil, dostal sa k nemu Cheechoo a poslal ho do siete. Domáci gólman sa už nestihol presunúť.

21. min - Druhá tretina sa začala.

I. tretina

20. min - Prvá tretina sa skončila.

17. min - Slovan stále pokračuje v aktivite. Nebezpečne strieľal Kundrátek, ale Glass si aj s jeho pokusom poradil. Na strely majú domáci naďalej prevahu: 8-3.

14. min - Slovan svoju aktivitu využíva a dostáva sa do vedenia. Pomohlo mu aj vylúčenie Nogačova. V početnej výhode puk strieľal Barker, do siete ho dopravil Marek Viedenský.

7. min - Slovan začal výrazne aktívnejšie ako súper. Najprv mal dobrú šancu Starosta, potom Švarný. Prvý menovaný minul bránu, druhého pokus chytil Glass. Domáci v úvode vedú na strely 5-1.

1. min - Zápas sa začal.

Pred zápasom

Pred zápasom - Asi najväčšou hviezdou v kádri bieloruského tímu je kanadský útočník Jonathan Cheechoo. Päť sezón si obliekal dres San Jose Sharks v NHL, jeden rok pôsobil aj v Ottawe Senators.

V ročníku 2005/2006 nastrieľal päťdesiatšesť gólov a stal sa najlepším kanonierom zámorskej súťaže. Za svoje výkony dostal Trofej Maurica Richarda. Presadil sa aj pred dvanástimi dňami proti Slovanu.

V NHL hrával i útočník Konstantin Koľcov. V drese Pittsburghu Penguins zasiahol dokopy do 144 zápasov. V zostave Dinama figuruje tiež viacero reprezentantov so skúsenosťami z majstrovstiev sveta.

Pred zápasom - Slovan nastúpi proti Minsku aj s novou posilou - českým obrancom Tomášom Kundrátkom. V minulosti odohral štyridsať zápasov v NHL za Washington Capitals. Naposledy pôsobil v Diname Riga.

V prvom zpase za HC SLOVAN nastpi Tom Kundrtek v prvej obrane s Camom Barkerom! Predpokladan zostavu proti Dinamu Minsk njdete na webe hcslovan.sk. #VerniSlovanu

Posted by HC SLOVAN Bratislava on 22. december 2015

Chýbať bude naďalej Ľubomír Višňovský. Ešte v prvej polovici mesiaca si pri preskakovaní na striedačku natiahol sval a odvtedy nehral.

Pred zápasom - Naposledy Slovan pred vlastnými fanúšikmi nestačil na Lokomotiv Jaroslavľ. Vo vyrovnanom súboji napokon rozhodol jediný gól. Hostia vyhrali 1:0.

Bratislavský tím figuruje po 42 odohraných dueloch na jedenástom mieste Západnej konferencie. Ich dnešný súper je na ôsmej pozícii, ktorá ako posledná zaručuje účasť v play-off. Rozdiel medzi mužstvami je sedem bodov.

Pred zápasom - Naposledy vyhrali zápas 29. novembra. Hokejisti Slovana Bratislava uspeli v Chanty-Mansijsku. Odvtedy sa netešili z víťazstva v piatich stretnutiach za sebou.

Po reprezentačnej prestávke zabojujú o body na domácom ľade proti bieloruskému súperovi Dinamu Minsk. Začiatok je naplánovaný na 19.30 hod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prerušil sériu piatich prehier, doma zdolal Dinamo Minsk