Slovan opustila ďalšia trojica hráčov, ostalo ich už len 19

Na snímke sprava brankár Denis Godla, Lukáš Kozák.
Na snímke sprava brankár Denis Godla, Lukáš Kozák. (Autor: TASR)
SITA|16. feb 2015 o 12:35

Na zozname zranených navyše sú Tomáš Starosta, Patrik Luža a Václav Nedorost.

BRATISLAVA. V drese hokejového Slovana nastúpilo v nedeľu na ľade Čerepovca poslednýkrát v tejto sezóne okrem avizovaného Tomáša Surového aj trio Lukáš Kozák, Andrej Kudrna a Patrick White. Všetci sa presúvajú do extraligy.

Lukáš Kozák sa vracia do Dukly Trenčín, zvyšní hráči do HC ´05 Banská Bystrica. Kozák prišiel do Slovana počas vianočných sviatkov na striedavý štart, v belasom drese stihol odohrať sedemnásť stretnutí, v ktorých si pripísal jeden bod.

Kudrna si pripísal za Slovan 21 štartov s bilanciou jeden gól a dve asistencie, White v 26 zápasoch nebodoval.

V Banskej Bystrici bude hrať aj Tomáš Surový. Tridsaťtriročný hokejista má pod Urpínom šancu predĺžiť si sezónu a dobre sa pripraviť na svetový šampionát.

V Slovane zostáva na posledné tri stretnutia v ročníku devätnásť hráčov - dvaja brankári, šesť obrancov a jedenásť útočníkov. Na zozname zranených sú Tomáš Starosta, Patrik Luža a Václav Nedorost. Informácie zverejnil klubový web.

Klub hráčom ďakuje

"Ak by v KHL nastúpili aj po 15. februári, v súlade s pravidlami slovenskej extraligy by už do konca sezóny nemohli nastúpiť za klub, v ktorom mali striedavý štart. HC Slovan Bratislava ďakuje hráčom za odvedené služby a v zostávajúcom priebehu sezóny im želá veľa úspechov," uvádza sa na klubovej stránke.

Slovan nedávno opustili aj ďalší hráči ako brankár Jaroslav Janus či útočníci Michal Vondrka a Štefan Ružička. Do Švédska mal namierené aj najproduktívnejší hráč tímu Ladislav Nagy, no vedenie ho nepustilo.

Do EBEL alebo Česka

Slovan by sa mohol vrátiť do slovenskej extraligy, no pravdepodobnejšie varianty sú odchod do českej najvyššej súťaže, či do rakúskej EBEL ligy, v ktorej pôsobia aj tímy z Maďarska, Talianska, Slovinska a Česka.

Vedenia EBEL-ky prejavilo o Slovan záujem a údajne lanári aj Medveščak Záhreb, ktorý v KHL po sezóne definitívne skončí.

O budúcnosti jedného z najslávnejších slovenských klubov by sa malo rozhodnúť asi v priebehu mesiaca.

"Možnosť, že budeme pokračovať v KHL, je, ale osobne to už nepovažujem za veľmi reálne. Problém nie je ani tak so samotnou súťažou, ako s tým, že ak chceme uvažovať o nejakých iných možnostiach, tak to musíme urobiť už teraz, to sa nedá odkladať," uviedol v rozhovore pre .týždeň generálny manažér klubu Maroš Krajči.

"Už teraz musíme povedať iným ligám, či do toho ideme, alebo nie. V KHL sa o ďalšej sezóne reálne rozhoduje až niekedy v lete, ale pre nás je to neskoro."

Zverenci fínskeho trénera Petriho Matikainena sa rozlúčia s prebiehajúcou sezónou sériou troch domácich duelov postupne s Dinamom Riga, SKA Petrohrad a Jokeritom Helsinki.

Aktuálna súpiska Slovana:

brankári: Johan Backlund, Denis Godla

obrancovia: Ivan Baranka, Cam Barker, Ján Brejčák, Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Martin Štajnoch

útočníci: Milan Bartovič, Libor Hudáček, Žiga Jeglič, Mario Lunter, Matt Murley, Ladislav Nagy, Peter Ölvecký, Tomáš Netík, Dominik Rehák, Andrej Šťastný, Rok Tičar

zranení: Tomáš Starosta, Patrik Luža, Václav Nedorost

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan opustila ďalšia trojica hráčov, ostalo ich už len 19