Slovan a Žilina sa pobijú o Slovenský pohár

Žilinčan Momodou Ceesay  (vpravo) zvádzal v poslednom zápase súboje so Slovanistom Hrdličkom.
Žilinčan Momodou Ceesay (vpravo) zvádzal v poslednom zápase súboje so Slovanistom Hrdličkom. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|7. máj 2011 o 07:00

"Myšlienka na majstrovský titul je už skôr utópiou. Pred nami je jediný cieľ – vyhrať pohár," tvrdil kouč Žiliny Pavel Hapal.



BANSKÁ BYSTRICA. V ére samostatnosti Slovenska niet lepších, Žilina i Slovan sú päťnásobnými šampiónmi.
Za oboma stojí najsilnejší ekonomický kapitál (rozpočet oboch je asi 4 – 5 miliónov eur), i najkvalitnejší futbalový materiál.

Ich vzájomné zápasy patria v slovenských podmienkach medzi najlákavejšie. Nechýba im napätie a vášeň – aj mimo ihriska. Ich posledný súboj (v Žiline) skončil kontumáciou v prospech Slovana (3:0) po tom, čo rozhodcu Slyška inzultoval jeden z domácich fanúšikov za stavu 0:0.

Slovan je najúspešnejší

V nedeľu sa najmocnejšie slovenské kluby stretnú v Banskej Bystrici (o 13. 30 na Digi TV) vo finále Slovenského pohára.

Kým Slovan vyhral druhú najcennejšiu trofej v ére samostatnosti už štyrikrát (celkovo od roku 1970 jedenásťkrát), Žilinčania ani raz.

Šebo úspešnejší ako Žilina

Úradujúci šampión je na jar vo veľkej kríze. Žilina získala iba trinásť bodov. A neskórovala už 425 minút. Slovan naopak chytil formu a získal 31 bodov.

„Myšlienka na majstrovský titul je už skôr utópiou. Aj keď sme to ešte nezabalili. Pravdepodobne by sa musel stať zázrak, aby sme dokázali trofej obhájiť. Pred nami je jediný cieľ – vyhrať pohár,“ vyhlásil žilinský kouč Pavel Hapal.

Najlepší strelec Bratislavčanov Filip Šebo dal v jarnej časti ligy desať gólov, čo je o tri viac ako celý žilinský káder dohromady.

„Žilina je plnohodnotne v hre o titul aj o pohár. Určite má motiváciu i vzhľadom na udalosti z posledného ligového zápasu, ktorý prehrala kontumačne. My túžime uspieť v pohári aj v lige,“ cituje trénera Slovana stránka Slovenského futbalového zväzu.

Slovenský pohár - finále:
  • Zápas sa začína v nedeľu o 13. 30 a rozhoduje ho Čech Pavel Královec
  • Slovan je obhajcom v Slovenskom pohári a najúspešnejším tímom, vyhral až jedenásťkrát.
  • Žilina si zahrá finále iba po prvýkrát.
  • Najviac gólov v tomto ročníku spomedzi finalistov strelila dvojica Žilinčanov Tomáš Majtán a Momodou Ceesay – oba dali po štyri góly.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan a Žilina sa pobijú o Slovenský pohár