Sklamanie ženie Mariána Hossu za víťazstvom

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: SITA AP)
SITA|15. apr 2009 o 12:29

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa bude k dispozícii svojmu klubu na prvý zápas play off.

DETROIT. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa, ktorý vynechal posledné dva zápasy Detroit Red Wings v základnej časti NHL pre zranenie slabín, bude k dispozícii svojmu klubu na prvý zápas úvodného kola play off proti Columbusu v noci zo štvrtka na piatok SELČ.

Tridsaťročný slovenský krídelník v minulej sezóne skončil tesne pred bránami víťazstva v Stanleyho pohári, keď vtedy ešte v drese Pittsburghu smutne sedel po rozhodujúcom šiestom zápase finálovej série proti Detroitu na ľade pri striedačke svojho klubu. "Nemyslím si, že sa dá len tak zabudnúť na ten šiesty zápas", spomínal pre The Windsor Star pravý krídelník, ktorý pred sezónou uzavrel jednoročnú zmluvu práve so svojím vtedajším finálovým premožiteľomm, a ďalej pokračoval: "V šatni sa po zápase nikto ani nepohol, bolo počuť spadnúť špendlík na podlahu."

Hlavnou motiváciou Stanley Cup

Pred aktuálnou sezónou odmietol Hossa dlhodobý kontrakt s Pittsburghom a za menej peňazí dal v "motowne" prednosť črtajúcej sa väčšej šanci na záverečný úspech. "Práve preň hráme celú sezónu. Titul majstra sveta je pekný, ale vybojujete si ho za dva týždne," podotkol hráč, ktorý v 74 zápasoch základnej časti zaznamenal 71 bodov v kanadskom bodovaní (40+31) a dodal: "Na to, aby si vyhral pohár, musíš odohrať základnú časť a celé play off. Je to veľmi dlhý čas a veľmi tvrdá práca. Je to jediná vec, ktorá má poháňa vpred: Pokúsiť sa zvíťaziť a zažiť ten pocit."

Hossa si počas aktuálnej sezóny vydobyl aj rešpekt u hviezdnych spoluhráčov v Detroite. "Môže byť ešte lepší, ako očakávate," okomentoval počínanie najlepšieho strelca "červených krídiel" v základnej časti NHL ich kapitán Nicklas Lidström a pokračoval: "Je to celkom tichý chalan, no perfektne zapadol do našej šatne a do nášho herného systému, takže je veľkou posilou pre náš tím."

Hossovi vyšlo minuloročné play off

V minulej sezóne umlčal Hossa niektorých svojich kritikov skvelými výkonmi v play off, keď v drese Penguins nazbieral 26 bodov a bol celkovo tretím najlepším hráčom v bodovaní vyraďovacej časti. "Môžu si hovoriť, čo chcú. Verím si, verím mojim spoluhráčom a viem, čoho som schopný," oponoval kritikom rodák zo Starej Ľubovne.

Marián Hossa tiež verí, že sa jeho agentovi Ritchovi Winterovi a generálnemu manažérovi Detroitu Kenovi Hollandovi podarí po sezóne uzavrieť pre neho dlhodobú zmluvu, ktorá umožní trenčianskemu odchovancovi stráviť zvyšok hokejovej kariéry práve v Detroite. "Som pripravený na oba varianty," komentoval Hossa možnosť, že by sa s "červenými krídlami" napokon predsa len nedohodol a na záver doplnil: "Nebudem prekvapený, nech bude výsledok akýkoľvek. Keby sme sa nechceli dohodnúť, nerokovali by sme spolu. Ale teraz sa zameriavam len na play off a úspech v ňom."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sklamanie ženie Mariána Hossu za víťazstvom