Vlani vytiahol zákrok šampionátu. Teraz má Latkóczy ešte lepšiu formu

Slovenský brankár Šimon Latkóczy.
Slovenský brankár Šimon Latkóczy. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|25. dec 2021 o 08:00

Brankár Šimon Latkóczy by mal byť oporou hokejovej dvadsiatky na MS.

Najskúsenejší brankár slovenskej reprezentácie do 20 rokov ŠIMON LATKÓCZY odchytá v Kanade svoj posledný juniorský šampionát.

Vlani ste si na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov vyslúžili miesto jednotky a chytali vo štvrťfinále. Ste nastavený na to, že tento rok budete jasná jednotka?

Do šampionátu idem s tým, že chcem pomôcť tímu, a zároveň sa znova ukázať. Ale úlohy, aké dostaneme, určia tréneri. Do koľkých zápasov ma postavia, v toľkých budem chytať. Verím, že ich presvedčím a bude ich čo najviac.

Predsa len, vnímate akési signály od médií a verejnosti? Vlani kládli dôraz najmä na Samuela Hlavaja, a vy ste prekvapili. Teraz sa spoliehajú skôr na vás.

Určite, sú na mňa oproti minulému roku kladené vyššie očakávania. Nemalo by ma to však zväzovať, skôr by to malo posilniť moju sebadôveru. Ak do mňa ľudia vkladajú nádeje, je to predovšetkým vďaka mojej minulosti. Myslím si, že z toho môžem vyťažiť. K hokeju patrí aj tlak, nie je to nič nezvyčajné.

Na Slovákov v základnej skupine čakajú aj Švajčiari, proti ktorým ste vlani vytiahli zákrok šampionátu. Budete si na nich viac veriť?

Nepovedal by som. Navyše nad Švajčiarmi zatiaľ ani neuvažujem, máme veľmi silnú skupinu, musíme ísť od zápasu k zápasu, nemôžeme sa sústrediť na jeden. Prvý duel hráme proti Američanom, verím, že ich dokážeme potrápiť. Až potom budeme uvažovať nad ďalšími zápasmi.

Šimon Latkóczy.
Šimon Latkóczy. (Autor: TASR/AP)

Aké ciele si ako tím dávate pred šampionátom?

Nerád by som hovoril o štvrťfinále, semifinále a podobných konkrétnostiach. Tlačia na nás najmä fanúšikovia a médiá. Chápem to, máme dobrý tím, ale to ešte nič neznamená. Musíme bojovať, hrať ako tím. Bude to dlhý turnaj, prílišné očakávania nás môžu zväzovať, a to nechceme.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Vlani vytiahol zákrok šampionátu. Teraz má Latkóczy ešte lepšiu formu