Sezóna sa pre brankára Islanders Ricka DiPietra skončila

SITA|21. jan 2009 o 15:00

Prvý gólman klubu zámorskej NHL New York Islanders Rick DiPietro sa pre neustupujúci bolestivý opuch ľavého kolena už v tejto sezóne nepostaví do bránky "ostrovanov".

NEW YORK. Jeho zdravotný stav je dôsledkom dvoch operácií v priebehu štyroch mesiacov. "Všetci sa zhodujeme na tom, že Rickovo koleno potrebuje oddych. Pooperačný zápal jeho kolena by sa mal vyriešiť v relatívne krátkom čase a dovoliť Rickovi plnohodnotnú prípravu na nasledujúcu sezónu," komentoval pre AP Dr. Elliott Hershman, ortopéd Islanders, ktorý bol aj pri druhom zákroku, a dodal: "Zatiaľ nenavrhujeme ďalšiu operáciu, ale viac budeme vedieť, až keď sa z kolena odstráni opuch a zápal."

Dvadsaťsedemročný americký gólman, ktorý má so svojím klubom podpísanú rekordne dlhú 15-ročnú zmluvu za 67,5 mil. USD, odchytal v aktuálnej sezóne len 4 zápasy. Najprv sa musel v júni pred sezónou podrobiť operácii ľavého kolena. V prvých štyroch stretnutiach sezóny robil náhradníka Joeyovi MacDonaldovi. Potom nasledovali tri duely v bránke Islanders, ale v tom poslednom 25. októbra proti Caroline odchytal len 1. tretinu. O šesť dní na to sa podrobil artroskopii menisku ľavého kolena. Bola to už DiPietrova tretia operácia za sedem mesiacov, keď počítame aj marcový zákrok na ľavom bedrovom kĺbe. Rok predtým mu operovali pravý bedrový kĺb. Do bránky "ostrovanov" sa jednotka draftu z roku 2000 vrátila prechodne na prelome rokov na dva zápasy - 26. decembra 2008 proti Torontu a 2. januára 2009 proti Phoenixu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sezóna sa pre brankára Islanders Ricka DiPietra skončila