Sen o návrate do extraligy sa rozplynul

Opora. Zuzana Suchá bola v tíme Slávie TU najskúsenejšia.
Opora. Zuzana Suchá bola v tíme Slávie TU najskúsenejšia. (Autor: Róbert Sándor)
Sportnet|15. máj 2009 o 00:00

Návrat do extraligy sa nekonal. Volejbalistky Slávie TU sa hotovali po roku prinavrátiť Košiciam najvyššiu súťaž, no ostalo len pri prianí. V prvej lige síce skupinu Východ vyhrali, ale v baráži o postup neprešli cez bratislavské Spoje a nezvládli ani dru

hý pokus. Jednoznačne sa skončila aj séria so Žiarom nad Hronom, ktorý si uchoval extraligovú príslušnosť.

KOŠICE. Bola to jednoznačná záležitosť Žiaru nad Hronom. Košické volejbalistky v sérii, ktorá sa mala hrať na štyri zápasy, nemali nárok. Tri stretnutia prehrali jednoznačne 0:3, a tak sa štvrté ani konať nemuselo. Žiar vyhral sériu 3:0, ostáva v najvyššej súťaži, vysokoškoláčky zase zotrvajú v prvej lige.

Nezískali ani set

Košičanky hrali až dve stretnutia na domácej palubovke. No nebolo im to nič platné, neuhrali ani jediný set. "Celý čas sme sa snažili o to, aby sme aspoň ten jeden set získali. No aj keď sme mali set dobre rozohraný, nedokázali sme to dotiahnuť do konca. Žiar bol jednoducho lepší. Niežeby sme na neho vôbec nemali, ale zabral vždy, keď to bolo potrebné," vrátila sa už po skončenej sezóne k záverečným vystúpeniam najskúsenejšia hráčka Slávie TU Zuzana Suchá.

Nemali na to

Sen o návrate medzi elitu sa rozplynul. No skutočnosť je taká, že Košičanky ťahali v oboch sériách za kratší koniec a k postupu sa ani nepriblížili. "V tomto zložení sme na to asi nemali. A treba povedať aj to, že v prípade postupu by sme v extralige veľa vody nenamútili," nahlas sa zamýšľa opora TU.

Zdeptané

Reálnejší mohol byť postup cez bratislavské Spoje, ale tam si Košičanky spackali nejednu možnosť. "Viesť set 22:16, a prehrať ho? Vyhrávať v tajbrejku 8:4, a prehrať ho? My sme si to pokazili. Súperovi stačilo mať dobré podanie, my sme mali zlý príjem, a potom sa nedá nič tvoriť. Nemáte nárok vyhrať, ak ani dobre rozohrané sety neviete dotiahnuť do konca. Boli sme po tých situáciách zdeptané. V prvej lige sme víťazili a odrazu prišli prehry a odrazilo sa to na našej psychike."

Mladučký tím

Trénerka Daniela Chymičová mala k dispozícii nanovo zložený tím. Päť hráčok, ktoré mali extraligové skúsenosti, odišlo, nahradili ich mladé hráčky. "Klobúk dole pred trénerkou. Veď viedla seniorské družstvo spolu s juniorským. Spolu sme sa aj pripravovali. Z hráčok, čo okúsili extraligu, ostali len Šubertová, Lampartová. Hanisková už ani baráž nehrala a pomôcť prišla aj Staníková. Inak to boli mladučké baby, ktoré len zbierajú skúsenosti."

Zuzana Suchá po sezóne zvažuje ako ďalej. "Mám svoju prácu, rodinu, študujem. Premýšľam, čo s ďalšou sezónou. Priznám sa, ak by sme aj postúpili do extraligy, nebolo by to už pre mňa, extraliga si vyžaduje viac času. Predsa len, v prvej lige je aj menej cestovania," dodala na záver.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sen o návrate do extraligy sa rozplynul