Šatan: Dve tretiny sme hrali dobre, lepšie ako proti Čechom

Proti Kanaďanom nám chýbal pokoj, myslí si Miroslav Šatan.
Proti Kanaďanom nám chýbal pokoj, myslí si Miroslav Šatan. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|10. máj 2014 o 23:14

Slováci prehrali v druhom zápase šampionátu s Kanadou 1:4. V závere nezvládli tlak skúsenejšieho súpera.


jurkovic_avizo.jpg
Z Minsku od nášho redaktora VOJTECHA JURKOVIČA

MINSK. Slováci hrali v aréne Čižovka opäť v domácej atmosfére, hľadisko s prevahou slovenských dresov napriek prehre s Kanadou 1:4 hokejistov vyprevadilo potleskom.

Po nedeľňajšom dni voľna čaká tím trénera Vladimíra Vůjtka v pondelok Francúzsko.

„Nie je to taký silný súper ako boli Česi či Kanaďania. Ak chceme pomýšľať na postup do štvrťfinále, musíme ich zdolať,“ povedal tréner, ktorý si myslí, že Kanaďania boli pri kontrole puku lepší ako Česi.

Sily nechýbali, pokoj áno

Prvý reprezentačný gól v kariére dal strelou od modrej čiary obranca Vítkovíc Karol Sloboda, ktorý si bol až po zápase sám vypýtať pamiatkový puk od rozhodcov. Tí ho najprv pripísali Miroslavovi Šatanovi, ktorý sám zamieril do boxu časomeračov, aby zmenili údaj o strelcovi gólu.

„Pred bránkou som len tienil, puk som netečoval. Dve tretiny sme hrali dobre, lepšie ako proti Čechom. Škoda, že v závere sme urobili chyby. Neviem, či to bolo našou neskúsenosťou."

"Nemyslím si, že nám chýbali fyzické sily, skôr pokoj. Akási nervozita a zbytočné chyby z našej strany, čo silný súper ako Kanada dokáže využiť.“

Strelca nášho jediného gólu Karola Slobodu by prvý reprezentačný potešil viac, keby padol v našom víťaznom zápase.

„Kanaďania hrali jednoduchšie ako Česi. Nahodili si puky a išli za nimi k mantinelom. V rohoch to hrali výborne. Ak sa chceme presadzovať, musíme veľa korčuľovať, hrať dôrazne a jednoducho."

Gól Karola Slobodu

sloboda.gif

Reway: Ráno to bolo tragické

Trénera Kanady Dave Tippetta potešilo, že jeho mužstvo sa prispôsobuje európskym rozmerom klziska. „Hrali sme oveľa lepšie ako v piatok proti Francúzom."

"Súpera sme dostali pod tlak, na rozdiel od prvého súboja sme dokázali premeniť šance. Slovensko má mladý tím, hrá typický európsky hokej, s ktorým sme sa vedeli vyrovnať."

Mladý útočník Martin Reway odstúpil na rozkorčuľovaní pre zranenie, pôvodne nemal nastúpiť na zápas, ale v tretej tretine naskočil na ľad.

„Moje prvé minúty na ľade boli ťažké, keďže som bol dovtedy na striedačke," hovoril.

"Lekár a masér spravili dobrú prácu a počas dňa sa o mňa postarali. Ráno to bolo tragické, čo sa týka korčuľovania, nemohol som sa na ľade odraziť. Po starostlivosti sa to zlepšilo. Ak budem zdravý a tréner ma postaví, v pondelok určite nastúpim."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šatan: Dve tretiny sme hrali dobre, lepšie ako proti Čechom