Šatan dal dva góly, Slovan prehral po predĺžení 3:4

Miroslav Šatan zo Slovana a brankár Matt Dalton z Nižnekamska počas zápasu v Bratislave (4:2 vyhral Slovan).
Miroslav Šatan zo Slovana a brankár Matt Dalton z Nižnekamska počas zápasu v Bratislave (4:2 vyhral Slovan). (Autor: SITA)
SITA|7. jan 2014 o 14:00

Slovan zostáva po prehre v Nižnekamsku dvanásty. Na posledné postupové miesto do play off stráca deväť bodov.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorňajšom stretnutí KHL na ľade Neftechimiku Nižnekamsk 3:4 po predĺžení. Belasí získal prvý bod v novom roku, no stále čakajú na svoje prvé víťazstvo.

Zverenci trénera Rostislava Čadu odštartovali veľmi pasívne, v prvej tretine ťahali za kratší koniec a inkasovali góly z hokejok Taratuchina a Polygalova.

Po prestávke však vykročili na ľad ako vymenení a už v 22. minúte znížil Juraj Mikúš. Do konca druhého dejstva sa ešte dvakrát presadil Šatan, najprv v oslabení a potom i v presilovke a Slovan viedol 3:2.

V 49. minúte však vyrovnal Mamašev a v predĺžení rozhodol o triumfe domácich Polygalov.

"Príčinou toho, že sme v Nižnekamsku nezískali viac než jeden bod, bolo to, že sme odohrali zle dve oslabenia, v ktorých sme dostali dva góly, a samozrejme veľká rozhodujúca chyba v predĺžení," povedal tréner Slovana Rostislav Čada.

Belasí zakončia štvorzápasovú sériu na klziskách mužstiev z Východnej konferencie vo štvrtok 9. januára o 14.00 h proti Salavatu Julajev Ufa.

Domácim fanúšikom sa predstavia najbližšie v pondelok 13. januára o 19.00 h v stretnutí so Sibirom Novosibirsk.


  • Zostava Slovana Bratislava v utorňajšom stretnutí KHL na ľade Neftechimika Nižnekamsk (od 14.00 h SEČ) bola v porovnaní s nedeľňajším duelom v Čeľabinsku bez zmeny.
  • V bránke začal Miroslav Kopřiva, na striedačke bol pripravený Jaroslav Janus, ktorý po dvoch góloch v prvej tretine zasiahol do hry.
  • Proti Slovanu hral aj jeho nedávny hráč Tomáš Netík, ktorý počas sezóny prestúpil práve do Nižnekamsku.

Nižnekamsk - Slovan 4:3 po predĺžení (2:0, 0:3, 1:0 - 1:0)

Góly a asistencie: 5. Taratuchin (Trunjov, Belousov), 11. Polygalov (Tolpeko), 49. Mamašev, 62. Polygalov - 22. J. Mikúš (Ölvecký), 30. Šatan (Sigalet), 37. Šatan (Radivojevič)

Rozhodovali: Kulakov, Bondar - Fatejev, Palej, vylúčení: 3:6 na 2 min, navyše: Štajnoch 10 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, 4500 divákov.

Neftechimik: Dalton - Jarullin, Belov, Mamašev, Berezin, Kosmačov, Romanov, Beľakov, Šulakov - Milovzorov, Koukal, Netík - Polygalov, Chochrjakov, Tolpeko - Taratuchin, Truňov, Belousov - J. Aľševskij, Kulikov, S. Aľševskij

Slovan: Kopřiva (11. Janus) - Škoula, Sigalet, Trončinský, Mihálik, Štajnoch, Mojžíš, Brejčák (od 10. min) - Miklík, Bližňák, Vondrka - J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, Hudáček - Mráz, Šťastný, T. Mikúš - Matoušek (od 11. min)


Ďalšie hlasy:

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Bol to pre nás dosť smolný zápas. V predĺžení sme pred rozhodujúcim gólom urobili chybu vpredu, ich útočník si to hodil pomerne dosť pred seba. Ja som veril, že náš obranca ho ešte pri dobiehaní trochu spomalí, ale bohužiaľ, tentoraz som tam bol o zlomok sekundy neskôr, ako bolo treba. Obaja sme sa snažili zo všetkých síl tomu gólu zabrániť, hoci ten moment v televízii možno nevyzeral práve najlepšie, ale urobili sme, čo sme mohli."

Miroslav Šatan: "Nemyslím si, že to bola smola. Jednoducho robíme stále ťažké defenzívne chyby. Po takých sa zápasy ťažko vyhrávajú. Vždy je to síce niekto iný, ale tie góly si strieľame takpovediac sami."

Juraj Mikúš: "V predĺžení sme chceli uchmatnúť ten jeden extra bod navyše, naša tretia formácia mala výborné striedanie, dlho dokázala držať puk v ich obrannom pásme, ale v závere striedania prišla chyba, ktorú bohužiaľ pre nás využili."



Predĺženie:

62. min: O dvoch bodoch pre domácich rozhodol svojim druhým gólom v zápase Polygalov, Janus inkasoval druhý gól v zápase.

Tretia tretina:

Skončila sa tretia tretina, bude sa predlžovať. Po vyrovnávajúcom góle hrali mužstvá opatrne. Strely na bránku po 60. minútach sú 39:27.

49. min: Nižnekamsk vyrovnal na 3:3 v presilovke.

47. min: Slovan oslabenie síce prežil, ale čaká ho ďalšie za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.

Ani jeden z priamych súperov Slovana Bratislava v boji o posledné postupové miesto do play off KHL nezískal vo svojom utorkovom zápase plný počet bodov. Lokomotiv Jaroslavľ, ktorý drží ôsmu a poslednú postupovú priečku so 60 bodmi, prehral na ľade Novosibirsku 1:3. Deviaty Atlant Mytišči, síce vyhral v Chabarovsku 3:2, ale až po nájazdoch a získal dva body. Bez bodu zostal aktuálne desiaty Severstaľ Čerepovec po prehre 1:4 vo Vladivostoku. Slovan sa tak prípadným víťazstvom nad Nižnekamskom môže posunúť na desiate miesto v konferencii so sedembodovou stratou na ôsmy Lokomotiv. Bodovať dnes ešte môže aktuálne trinásty Podoľsk, ktorý hrá doma s Ugrou Chanty-Mansijsk (3:2 v tretej tretine) a na Slovan má jednobodové manko.

45. min: Mojžíš ide na trestnú lavicu za držanie.

Začala sa tretia tretina.

Druhá tretina:

Druhá tretina sa skončila, strely na bránku sú 30:21.

36. min: Slovan po góle ožil, Taratuchin išiel na trestnú lavicu a Slovan získal vedenie 3:2. V presilovke sa druhým gólom v zápase po bekendovej kľučke presadil Miroslav Šatan.

30. min: Šatan dal dorážkou v oslabení vyrovnávajúci gól.

29. min: Vylúčenia pokračujú. Najskôr išiel von Belousov za vysokú hokejku a o dve minúty na to za rovnaký priestupok aj Radivojevič.

25. min: Vylúčených pribudlo, najskôr šiel von Škoula, potom domáci Koukal a potom ďalší slovanista Brejčák.

22. min: Domáci síce začali druhú tretinu aktívne tak, ako skončili prvú, ale gól dal Slovan zásluhou Juraja Mikúša a peknej prihrávky od Ölveckého.

Začala sa druhá tretina.

Prvá tretina:

Skončila sa prvá tretina so strelami na bránku 15:8, zápas sleduje 4500 divákov.

15. min: Janus dvakrát zachránil Slovan, zneškodnil šance Netíka a Tolpeka.

12. min: Slovan hrá zle. Netík zľahka z uhla ohrozil Janusa, ten puk má.

11. min: Polygalov trestá Slovan druhým gólom. Kopřiva v bránke končí, strieda ho Janus.

10. min: Mojžíš išiel na dve minúty na trestnú lavicu za držanie a Štajnoch dostal osobný trest 10 minút za nešportové správanie.

8. min: Domácich gól povzbudil a sú jasne lepším tímom.

5. min: Nižnekamsk zaslúžene otvoril skóre, v úvode bol aktívnejší, Slovan iba bránil.

Zápas sa začal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Šatan dal dva góly, Slovan prehral po predĺžení 3:4