Šarišanka už má aj nemeckú legionárku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Autor: archív)
Ján Leško|8. dec 2017 o 00:00

Prešovské hokejistky myslia aj v tejto sezóne na medailu.

PREŠOV. Ženský hokejový klub 2000 Šarišanka Prešov je úradujúcim slovenským vicemajstrom.

Aj v tejto sezóne má medailové ambície.

V extraligovej tabuľke sú Prešovčanky tretie, v tesnom závese za ŠKP Bratislava a Popradskými líškami.

Tri posily získali, dve ešte chcú

„Do prebiehajúceho ročníka sme vstúpili s trochu obmeneným hráčskym kádrom,“ načal tok aktuálnych informácií manažér ŽHK 2000 Šarišanka Prešov a asistent trénera Róberta Martona, Jaroslav Sabol.

„Naša dlhoročná opora v bráne Monika Kvaková dala nateraz prednosť pred hokejom pracovným povinnostiam. Na poste 'jednotky' ju nahradila odchovankyňa klubu Adriana Štofanková. Z Trebišova sme získali Luciu Duránikovú a len pred pár dňami z Popradu slovenskú reprezentantku Gabrielu Žitňanskú a nemeckú reprezentantku do osemnástich rokov Heidi Strompf. Pred zápasmi play–off v budúcom roku máme v pláne sa posilniť ešte o dve kvalitné hráčky. Vstup do sezóny vo východnej skupine sme mali veľmi slušný. S Popradom sme doma vyhrali, vonku prehrali a tak sme do celoštátnej časti extraligy postúpili z druhého miesta iba horším skóre. V tejto časti súťaže sme Popradské líšky doma znova zdolali, tentoraz o tri góly. To znamená, že tento súper už pre nás nie je neprekonateľnou prekážkou, ako to bolo v minulosti. Extraliga je už kvalitnejšou súťažou, ktorú oživil ŠKP Bratislava, tri predošlé sezóny v podstate slovenské reprezentačné centrum, ktoré si sťahovalo tie najlepšie hráčky. Tento klub by mal v súťaži tvrdiť muziku. Na jeho ľade sme nedávno prehrali 2:4, avšak po vyrovnanom priebehu. Dokonca, dvakrát sme na bratislavskom ľade viedli. Tak ako sme mali v klube jednu z mét, zdolať popradskú hokejovú prekážku, tak o niečo podobné sa budeme usilovať aj v prípade ŠKP. Žiaľ, v domácej odvete sme tento zámer ešte nepotvrdili a Bratislavčankám zase podľahli. Lenže aj preto, že nám zo zdravotných príčin chýbalo sedem hráčok.“

Najbližší zápas odohrá Šarišanka Prešov vo Zvolene a s týmto kalendárnym rokom sa rozlúči domácim zápasom pred vianočnými sviatkami s poľským účastníkom slovenskej súťaže z Krynice.

„V januári budúceho roka nás čaká ďalší súboj s Popradom. K nemu bude smerovať predovšetkým naša pozornosť. Ten by mal totiž rozhodnúť, či sa nám podarí ísť do play–off extraligy z druhého miesta,“ povedal na záver manažér Šarišanky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šarišanka už má aj nemeckú legionárku