Saku Koivu sa dohodol s Anaheimom

Saku Koivu (vľavo) odchádza z Montrealu do Anaheimu.
Saku Koivu (vľavo) odchádza z Montrealu do Anaheimu. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. júl 2009 o 10:45

Fínsky hokejový útočník Saku Koivu bude vo svojej kariére v kanadsko-americkej NHL pokračovať v drese Anaheim Ducks.

ANAHEIM. Tridsaťštyriročný skvelý zakončovateľ sa dohodol z pozície voľného hráča s "káčermi" na ročnom kontrakte, ktorý mu vynesie 3,25 milióna amerických dolárov.

Saku Koivu odohral všetkých svojich 13 doterajších sezón v prestížnej profilige v drese Montreal Canadies. Počas deviatich ročníkov dokonca nosil na hrudi kapitánske "céčko", pričom viac ako on bol lídrom Canadiens len legendárny Jean Beliveau, ktorý "robil" kapitána 10 sezón.

V Anaheime sa Saku Koivu stretne so svojím krajanom Teemom Seelännem, s ktorým v roku 2006 vybojoval pre Fínsko striebornú medailu na zimných olympijských hrách v Turíne.

"Veľmi sa teším, že budem v nasledujúcej sezóne hrať za Ducks. Rovnako som nadšený z toho, že budem môcť odohrať celý ročník po boku môjho reprezentačného spoluhráča Selänneho," vyhlásil Saku Koivu, ktorého si Montreal vybral v drafte v roku 1993 z 21. miesta.

Počas trinástich sezón v NHL odohral Koivu 792 stretnutí s bilanciou 191 gólov a 450 asistencií. V uplynulom ročníku 2008/09 nastúpil pre zranenie nohy za "Habs" len v 65 zápasoch, v ktorých zaznamenal 16 presných zásahov a 36 gólových prihrávok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Saku Koivu sa dohodol s Anaheimom