Sabinovčan Andraščík má na konte prvý víťazný gól

Sportnet|10. máj 2013 o 00:00

Od svojho príchodu na jar už zaznamenal päť zásahov v sabinovských farbách, tento bol prvý víťazný.

SABINOV. Aj uplynulé dohrávané kolo najvyššej regionálnej futbalovej súťaže spôsobilo ďalšie nahustenie tabuľky a prinieslo i niektoré prekvapujúce výsledky.

Ukázalo sa, že „anglický týždeň“ amatérski hráči neznášajú zakaždým v pohode. Nie vždy bolo domáce prostredie výhodou a zavše sa hostitelia museli dosť nadrieť na zisk bodov, čo bol aj prípad Sabinova.

Hráči MFK Slovan privítali namočený Svidník a predpokladali, že hostia vsadia všetko na defenzívu.

Parádne to trafil

Aj tak bolo. Svidníčania prišli posmelení predošlým úspechom v derby so Stropkovom a ani po tomto meraní síl nechceli odchádzať z ihriska so sklonenými hlavami. Hostitelia zase mienili nadviazať na hladké víťazstvo uplynulú nedeľu v dueli s Barcou.

„Toto bol celkom iný zápas. Barčania prišli hrať otvorený futbal, kým Svidník prehustil priestor na svojej polovici ihriska a spoliehal a na pozornú defenzívu. Ťažko sa nám presadzovalo a komplikovane sme hľadali cestičky k bráne súpera,“ komentoval stretnutie Marek Andraščík.

Bol to práve on, kto rozhodol o zisku bodov.

„Jediným spôsobom, ako prelomiť obrannú hradbu, bola buď nejaká štandardná situácia alebo strela zo strednej či väčšej vzdialenosti.“

Tak sa i stalo. Dostal prihrávku z ľavej strany a keďže nebol atakovaný a nemal ani komu veľmi prehrať, rozhodol sa vypáliť na svätyňu rivala.

„Bolo to niečo cez dvadsať metrov od brány a som rád, že lopta skončila vo vinkli. Bol to celkom pekný gól,“ pochválil sa bez štipky namyslenosti tento skúsený futbalista.

Predošlé jeho strelecké pokusy išli mimo, tento mu ale sadol presne. Zaujímavé je, že od svojho príchodu na jar už zaznamenal päť zásahov v sabinovských farbách, tento bol prvý víťazný.

Krása ustúpila účelu

Sabinovčania splnili úlohu, v prvom rade nechceli inkasovať. Vydolovali cenný úspech, lebo tento zápas považovali za šesťbodový.

„Hostia čakali na brejky a spoliehali sa na to, že zrejme urobíme chybu, ktorú využijú. Jeden závar po zaváhaní nášho gólmana sa vyskytol, ale inak sme kontrolovali priebeh stretnutia. Do ničoho iného sme ich nepustili. Nebol to pohľadný duel aj preto, že ešte sme cítili v nohách predošlé náročné vystúpenie s Barcou.“

Zámer však domáci dosiahli. Boli aktívnejší, hoci v ofenzíve sa ťažko presadzovali. Náznaky šancí mali Verešpej, M. Andraščík a navyše P. Kolpák trafil brvno. Bol to typický duel, keď jeden chce útočiť a druhý zase hlavne brániť.

Takže sa naplnil predpoklad, že kto dá gól, obstojí. Sabinovčania sú iste radi, že pred jarnou odvetou angažovali ostrieľaného Mareka Andraščíka, lebo ten sa ukazuje veľkým prínosom.

„Pomáhame si navzájom,“ poznamenal skromne borec, ktorý kedysi v Sabinove pôsobil ešte v doraste a po tom, čo vystriedal ďalšie kluby, sa po vyše trinástich rokoch vrátil znovu do sabinovských šíkov.

Zdá sa, že to bolo v pravý čas.

„Pelotón je nahustený, celky vyrovnané a každé zaváhanie sa hneď premietne do postavenia. Nám toto víťazstvo pomohlo, ale nesmieme poľaviť, aby sme nestratili minimálne aktuálne postavenie,“ dodal futbalista, ktorý po dlhšej hernej absencii zavinenej vážnymi zdravotnými problémami ukazuje veľkú chuť a tiež solídnu koncovku.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sabinovčan Andraščík má na konte prvý víťazný gól