Sabinov vyhral základnú časť 3b Extraligy

Sportnet|22. jan 2013 o 00:00

Záverečným dvojkolom sa skončila základná časť regionálnej 3b Extraligy vo futsale.

Hralo sa v Sabinove a pozornosť sa sústreďovala hlavne na vzájomné zápasy trojice ašpirantov na prvenstvo domáceho Oscaru Sabinov, Unionu Poprad a Lavacomu Košice.

KOŠICE. Najťažšie vylosovanie v poslednom dvojkole mal sabinovský Oscar, ktorý hral s oboma svojimi najväčšími súpermi. V zápase s Unionom Poprad celý zápas len doťahoval náskok súpera a mimoriadne dôležitý vyrovnávajúci gól dal Štuller sedem sekúnd pred koncom zápasu nechytateľnou bombou do šibenice.

Tento gól napokon odsunul Union Poprad na celkové 2. miesto. Aj preto, že v zápase s Lavacomom už Oscar nenechal nič na náhodu a po vyrovnanom prvom polčase zlomil dvoma rýchlymi gólmi odpor súpera a zaslúžene vyhral.

Zabral brankár Kopčík, ktorý pochytal viacero dobrých šancí súpera a v poli excelovala skúsená dvojica Molčan s Kuchárom.

Union prišiel o prvenstvo

Union Poprad prišiel o prvenstvo pár sekúnd pred koncom zápasu s Oscarom, ale v zápase mal dostatok príležitostí na strelenie ďalších gólov, ale nepresná streľba a zbrklosť v premieňaní tutoviek im to nedovolila.

Vo svojom druhom zápase Popradčania porazili Partizán Bardejov, hoci prehrávali už 0:2 i 1:3. Kvalita kádra sa napokon prejavila, hoci na výkone bolo vidieť rozčarovanie zo zápasu s Oscarom.

Mladé družstvo Unionu má nespornú futsalovú kvalitu a v súťaži ešte určite nepovedalo svoje posledné slovo.

Lavacom Košice v nie najsilnejšej zostave si najprv jednoznačne poradil s Bardejovom a v prípade víťazstva nad Oscarom mohol vyhrať základnú časť súťaže.

Vo výbornom zápase dlho držal remízový stav a mal niekoľko tutoviek na obrátenie zápasu na svoju stranu, brankár súpera však bol proti.

V druhom polčase však až priveľmi stavil na útok a to súper nemilosrdne trestal. Mladé a perspektívne družstvo Partizána Bardejov nestačilo na kvalitné trio svojich súperov a nezískalo v súťaži ani bod. Jeho výkon však mal stúpajúci trend a v niektorých častiach zápasov svojich súperov i veľmi potrápil.

Bardejov doma už o týždeň

Možno Bardejov prekvapí už o týždeň v domácom prostredí, kde sa hrajú zápasy play–of. Stretne sa tam v dvojzápase s favorizovaným Oscarom Sabinov, druhú dvojicu, ktorá nemá favorita, tvoria Union Poprad a Lavacom Košice. Víťazi týchto dvojzápasov sa stretnú vo finálovom zápase o celkového víťaza 3b Extraligy.

Fakty

Výsledky 3. dvojkola

Sabinov – Poprad 5:5 (3:3)
Góly: Kuchár 2 , Molčan, Beliš Štuller – A. Tropp 2, J. Tropp 2, Sabo.
Bardejov- Košice 1:7 (0:4)
Góly: Lukáč - Seman 3, Orgován 2, Uhliarik, Juhás.
Bardejov – Poprad 6:9 (3:3)
Góly: Lukáč 2, Sališ 2, Moňko, Peusák – Monka 2, Beller 2, Rackovský, J. Tropp, Kostolník, A. Tropp.
Sabinov – Košice 7:1 (1:1)
Góly: Molčan 3, Kuchár 2 Sochovič, Semanič.

1. Oscar Sabinov 6 4 1 1 36:21 13
2. Union Poprad 6 3 2 1 34:23 11
3. Lavacom Košice 6 3 1 2 27:23 10
4. Partizán Bardejov 6 0 0 6 16:46 0

kop





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sabinov vyhral základnú časť 3b Extraligy