Sabinov tróni na čele

Prehra sa zmenila na výhru. Sabinovčania v 1. kole v Starej Ľubovni síce prehrali, ale napokon im tri body prisúdili od zeleného stola.
Prehra sa zmenila na výhru. Sabinovčania v 1. kole v Starej Ľubovni síce prehrali, ale napokon im tri body prisúdili od zeleného stola. (Autor: mdc)
Sportnet|16. aug 2012 o 00:00

Nečakaným lídrom IV. ligy po troch odohratých zápasoch je MFK Slovan Sabinov.

K šiestim bodom za dve víťazstvá na trávniku pribudli tímu v priebehu minulého týždňa do tabuľky aj tri body od zeleného stola za kontumačné víťazstvo 3:0 na pôde Starej Ľubovne (zápas sa pôvodne skončil výsledkom 2:0 pre domácich, pozn. red.). Dôvodom bol neoprávnený štart hráča domácich.

SABINOV. V nedeľu sa Šarišania prvýkrát v novej sezóne predstavili pred domácimi divákmi a premiéra im vyšla nad očakávanie dobre, keď zdolali Krásnu 4:1 (2:1).

O tomto úvodnom jesennom rozlete sme sa po zápase porozprávali so stredopoliarom doterajšieho lídra, 25-ročným Petrom Peregrínom.

„Pred zápasom s Krásnou sme si v kabíne povedali, že na súpera vybehneme s cieľom streliť rýchly gól, čo by vnieslo do našich radov väčší pokoj a rozvahu. To sa nám aj podarilo, ale vzápätí sme hneď inkasovali a potom sme sa na ihrisku dlho hľadali. Pomohol nám gól do šatne, ktorý nám dodal potrebné sebavedomie. Cez polčas sme sa ešte viac nabudili a hneď po návrate na trávnik sme opäť skórovali, čo bolo rozhodujúce pre ďalší priebeh stretnutia, lebo potom sme už zápas mali jednoznačne vo svojej réžii,“ vysypal dojmy z doposiaľ ostatného stretnutia.

Mladý tím s perspektívou

Aké sú pocity v tíme po takomto štarte, ktorý zrejme nepredpokladali ani najväčší optimisti? „Nálada v tíme je veľmi dobrá. Sme mladý tím, ktorý sa ešte len zohráva, ale určite perspektívu do budúcnosti má.“

Neprehodnotí vedenie tímu ambície po takomto štarte? „Myslím, že nie. Zatiaľ sa nám darí, ale stále sme len na začiatku ročníka. Za celé mužstvo môžem povedať, že aj v ďalších kolách sa budeme snažiť nazbierať čo najviac bodov, ktoré sa nám, pri potenciálnej reorganizácii súťaže budú veľmi hodiť,“ zostáva nohami pevne na zemi P. Peregrín, ktorého v minulej sezóne neobišli dlhotrvajúce zdravotné patálie.

„Nie je nič horšie pre športovca ako byť zranený, ani ja nie som v tomto výnimka. Pauza bola naozaj veľmi dlhá a je len na mne, ako sa s tým vysporiadam. Moje výkony ešte zďaleka nie sú optimálne, ale tréner mi verí, dáva mi príležitosti a ja sa ho snažím nesklamať. Verím, že čoskoro budem úplne v poriadku a svojimi výkonmi ešte viac pomôžem chalanom,“ sympatickou a najmä sebakritickou optikou sa pozrel na svoj súčasný prínos pre tím.

Ťažký zápas v Stropkove

Najbližšie cestujú Sabinovčania na pôdu Stropkova, ktorý skončil v uplynulom ročníku na tretej priečke, ale momentálne mu patrí až 14. miesto so ziskom 3 bodov.

Peregrín ale nepodlieha ilúzii. „Čaká nás ťažký zápas. Stropkov je najmä na domácej pôde veľmi silný. Ak podáme bojovný a najmä disciplinovaný výkon, tak môžeme potrápiť každého v tejto súťaži. Spravíme všetko pre to, aby sme z trávnika odchádzali s pocitom dobre vykonanej práce,“ neskladá zbrane vopred.

Zápas Stropkov – Sabinov je na programe v nedeľu 19. augusta o 16.00 hod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sabinov tróni na čele